Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za raqqu

Putin šalje i 150.000 vojnika u Siriju da potpuno pokori ISIL?

rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
04.10.2015.
u 10:47

Desant i borba odvit će se na tlu, a ruski bi vojnici pri tom iz ruku islamista preoteli njihovo uporište i samoprozvani glavni grad Raqqu u Siriji kojom navodno patrolira 5.0000 džihadista

Vladimir Putin planira poslati 150.000 vojnika u Siriju kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države. Mobilizirat će rezerviste koje je unovačio prošlog tjedna. Desant i borba odvit će se na tlu, a ruski bi vojnici pri tom iz ruku islamista preoteli njihovo uporište i samoprozvani glavni grad Raqqu u Siriji kojom navodno patrolira 5.0000 džihadista, piše Express.co.uk.

– Ovo je utrka za Raqqu jer Rusija želi zauzeti zapadni dio te zemlje, uključujući sva izvorišta nafte i plina oko Palmire - izjavio je neimenovani izvor. Ova najava dolazi samo dan nakon što su Rusi bombardirali devet ISIL-ovih zapovjednih centara, te potencijalno ubili više pripadnika te terorističke skupine.

>> Obama o Putinovoj akciji u Siriji: Rusija će zapeti u močvari

Komentara 115

TA
tarzan
11:05 04.10.2015.

koji je to broj 5.0000??

PL
@ploto@
12:15 04.10.2015.

Nova provala iz tvornice neolibearlnih fašističkih medija.Islamistički šljam je razbijen i uskoro počinje potpuno rasulo.Lijepo im je bilo napredovati pod američkim kišobranom i lažnim bombrdiranjem.Sad su se upoznali sa svojim krvnicima i silom koja ih tamani ko štakore.Nikakva ruska pješadija ovdje nije potrebna,kad ima domaća za potpunu deratizaciju štakora.

DU
Deleted user
11:20 04.10.2015.

Što će sad Obama, sada bi se moglo zakomplicirati u Ukrajini, nadam se da će se EU zemlje odmaknuti od pohlepnog imperijalnog vođe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije