Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena vatra

Ukrajinci zauzeli bazu u Kramatorsku, srušen jedan borbeni zrakoplov

ukrajina
Foto: Youtube Screenshot
1/9
16.04.2014.
u 09:45

Putin poručio Merkel: Sukob bi Ukrajinu mogao dovesti do građanskog rata

– Sukob koji je pred eskaliranjem mogao bi Ukrajinu dovesti do građanskog rata, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom telefonskog razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel nakon što je ukrajinska vojska izvela prvu akciju protiv proruskih separatista u regiji Donjeck, piše CNN.

Ukrajinska akcija pokrenuta je nakon što separatisti, koji su u na istoku Ukrajine u čak deset gradova zauzeli državne i policijske ustanove, nisu poštovali ultimatum o predaji.

Tijekom akcije Ukrajinci su, kako tvrde, zauzeli zračnu bazu Kramatorsk. Agencija Itar-Tass je pak javila kako je u Kramatorsku srušen jedan borbeni zrakoplov. No, nije poznato tko je njime upravljao. Svjedoci su kazali kako su vidjeli četiri zrakoplova koji su otvorili vatru prema zračnoj luci te da je na uzletištu bilo žrtava.

Istovremeno Rusi su rasporedili snage uz granicu s Ukrajinom te najavili kako neće sudjelovati na pregovorima u četvrtak u Ženevi dokle god Ukrajinci šalju tenkove. Iz Bijele kuće stigla je poruka kako neće naoružavati Ukrajince.

>>Ukrajinski general: Ako ne polože oružje, bit će uništeni

>>Putin prijeti Europi: Ako Ukrajinci ne plate plin, nećete ga dobiti ni vi!

Komentara 109

Avatar Nexus
Nexus
13:04 16.04.2014.

Onaj koji se uzda u zapad, a nema nafte, je popusil.

SE
sestrićna
10:29 16.04.2014.

putin igra na foru građanskog rata kao i milošević a sve to je jako dobro odradio kos svojom propagandom naravno uz pomoć udbaša..putin samo prepisuje gradivo od miloševića..pa i njemu je zapad priznao pola okupirane bih...

DU
Deleted user
11:56 16.04.2014.

Ne kužim tu ništa na tenkovima su Ruske zastave, tko je tu lud!!! U članku piše jedno sa slika se vidi drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije