Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvalio uspjeh

Putin pobunjenicima: Vi ste vojska Novorusije

putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.08.2014.
u 07:51

Putin je rekao kako će Rusija nastaviti pružati humanitarnu pomoć civilima na istoku Ukrajine

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi se put javno obratio proruskim pobunjenicima u Ukrajini te pohvalio njihov ''značajan uspjeh'', javlja Telegraph.

U govoru koji se može protumačiti kao prikrivena objava pobjede, Putin separatiste naziva ''vojskom Novorusije'', povijesnim imenom Ruskog carstva koje su pobunjenici dodijelili samoproglašenoj državi.

Putin je u sinoćnjem obraćanju pozvao pobunjenike da osiguraju humanitarni koridor na istoku Ukrajine kako bi okružene trupe ukrajinske vlade mogle napustiti bojno polje.

Izjavio je kako bi koridor spriječio ''besmislene žrtve i omogućio im da napuste područje borbe i pridruže se svojim obiteljima te bi osigurao medicinsku pomoć ranjenima''.

Putin je rekao kako će Rusija nastaviti pružati humanitarnu pomoć civilima na istoku Ukrajine.

Podsjetimo, sinoć je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko objavio kako je ruska invazija na Ukrajinu počela te je otkazao sve sastanke izvan zemlje.

>> Ukrajina: Rusija 
je počela invaziju

Komentara 210

TO
tomzag
10:01 29.08.2014.

Jasno da svak pomaže svoje; Rusija Ruse, a SAD Izrael. Svaki američki predsjednik kad preuzme funkciju prvo otrči u Izrael dati obećanje da će ih braniti.

RA
raspad
09:22 29.08.2014.

Veliki covjek je Putin, a uz to i humanitarac. Cestitam.

IV
ivanjoksimovic
09:27 29.08.2014.

Pozdravljam otvaranje humanog koridora. Polovina ukrainskih vojnika nije na frontu zato sto zeli, vec zato sto mora. Tih 900 vojnika koji su u obrucu nemaju sanse da prezive ukoliko ih proruske snage ne puste. Nadam se da nece previse uslova postavljati. Ukrainci su dobar narod koji je samo zrtva korumpiranih politicara i Pentagona. Ispravka za gospodu koja ne cita ispravno, ili cita samo AP. Nije Rusija nikad tvrdila da u Ukraini nema ruskih vojnika, vec da ih ministarstvo odbrane Rusije nije tamo poslalo organizovano. NATO je pre neki dan objavio da u Ukraini ima oko 1000 ruskih vojnika, a Moskva ih je ispravila i obznanila da je tamo izmedju 3000 i 4000 ruskih dobrovoljaca, bivsih i sadasnjih kadrova vojske Rusije koji su u Ukrainu otisli dobrovoljno, bez da ih je ministarstvo tamo poslalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije