Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloslutno upozorenje

'Na pomolu je veliki rat, kakav Europa nije vidjela od 1945.'

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
01.09.2014.
u 17:15

Ukrajinski ministar obrane Valerij Geletej izjavio je da je Ukrajina u ratu s Rusijom te da je na pomolu rat kakav Europa nije vidjela od 2. svjetskog rata

Dok se krvavi sukob u Ukrajini zahuktava, tamošnji ministar obrane Valerij Geletej upozorio je da je na pomolu "veliki rat" s Rusijom u kojem bi mogli poginuti deseci tisuća ljudi.

 – Pred naš prag stigao je veliki rat, kakav Europa nije vidjela od Drugog svjetskog rata. Na nesreću, gubici u takvom ratu neće se mjeriti stotinama, već tisućama i desecima tisuća poginulih  – napisao je Geletej na svom Facebooku.

Također je potvrdio kako u Donjecku i Lugansku ima ruskih vojnika te da je "Ukrajina u ratu s Rusijom".

Ukrajinci napustili aerodrom u Lugansku

Ukrajinske snage povukle su se iz zračne luke u Lugansku nakon cjelonoćne borbe s proruskim pobunjenicima.

Dogodilo se to nakon što je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov pozvao pregovarače na sastanak u bjeloruskom Minsku na "trenutačni prekid vatre", javlja BBC. Kazao je da je Rusija za mirno rješenje krize ta da neće vojno intervenirati na ukrajinskom tlu.

Vojni izvori u Ukrajini tvrde da je ruska vojska prisutna i u drugim dijelovima zemlje uključujući Donjeck te da im veliku pomoć u naoružanju šalje Moskva.

Ukrajinski predsjednik Petar Porošenko ponovno je danas prozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina za ''direktnu i otvorenu agresiju'' na istoku zemlje.

Putin je pak oštre optužbe usmjerio na Bruxelles. Optužio je Europsku uniju da zatvara oči i ne želi vidjeti da ukrajinska vojska ubija civile. Kazao je da proruski pobunjenici pokušavaju potisnuti ukrajinsku vojsku s pozicija na kojima drži civile na nišanu. Optužio je Kijev da ne želi izravno pregovarati s istokom države.

Ruski lider komentirao je i moguće uvođenje dodatnih sankcija Rusiji. Kazao je da se nada kako će na Zapadu prevladati ''zdrav razum''.

– Nadam se da će prevladati zdrav razum i da ćemo poslovati na zdrav, moderan način – izvijestio je Interfax, a prenio Reuters.

Komentara 378

Avatar Sanzo
Sanzo
13:09 01.09.2014.

Ha,ha,ha.. Neće intervenirati?!? Pa već ste intrervenirali a i mogu si dozvoliti jer im ionako izgleda nitko ništa ne može. Svi se samo prijete, uvode nekakve "sankcije", a sve na kraju ispada kao kada malom djetetu zaprijetiš sa; "no, no..." A oni i dalje rade što ih je volja. Čekajte svi vi, od Njemačke, Slovačke, Poljske, Francuske i cijelog EU kada Rusi dođu do vas... E onda da Vas vidim, samo da ne bude prekasno. A još mi nije jasno kako neki komentatori ovdje ne vide poveznicu između Putina u Ukrajini i Miloševića početkom90-tih u Hrvatskoj. Ista meta, isto odstojanje, samo što Rusi imaju nuklearno naoružanje i svjetska su megasila...

BA
balic
13:25 01.09.2014.

Isto tako bi nasi susjedi istocno mogli reci nema nasih u Ukraini na ruskoj strani a oni poziraju za kamere.. rusi i srbi braca po vjeri drze se istine ,svi drugi lazu samo oni ne, vidim da i proruski podvoznjaci okupiraju ovu temu,nazalost smo takvima okruzeni a sto je jos zalosnije zive i u nasoj domovini.

VJ
vjerovnik
18:37 01.09.2014.

a jeli majke ti, odakle ruskim civilima tenkovi, teška artiljerija, najmodernije protuzračne rakete ... itd .... kao i naši "goloruki srpski živalj" naoružan do zuba svom silom tehnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije