Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema Majdana

Putin: Obojena revolucija u Rusiji neće proći

Russian President Vladimir Putin takes part in a news conference at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow March 4, 2014. Putin said on Tuesday that Russia saw no need to use military force in the Crimea region of Ukraine for now, in remarks app
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.07.2014.
u 19:30

Srušili smo kijevski zrakoplov, rekli su nam šefovi, ispričao je anonimni separatist za Corriere della Sera

– Nikakav oblik tzv. obojene revolucije neće biti djelotvoran u Rusiji, takve metode nametnute izvana propast će. Naš narod, građani Rusije nikad ne bi to dopustili niti prihvatili – rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sjednici ruskog vijeća sigurnosti, a prenosi Itar-Tass. Putin ističe i da nema vojne prijetnje, nema prijetnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Rusije. – Strateška ravnoteža snaga u svijetu to jamči. Rusija strogo ustraje na normama međunarodnog prava i obveza koje je dala svojim partnerima –rekao je Putin, ističući kako se nada da će druge zemlje uzeti u obzir ruske nacionalne interese te da će se sporne stvari rješavati legalno.

Talijanski Corriere della Sera objavio je danas priču anonimnog proruskog separatista iz Ukrajine. – Naši su nam šefovi rekli da je srušen ukrajinski zrakoplov i da ćemo se morati suočiti s pilotima, a tamo smo vidjeli posmrtne ostatke civila, kovčege i torbe koji nemaju veze s borbenom opremom – ispričao je separatist, član jedinice Oplot.

U beogradskim medijima, pak, prognozira se kako bi pad aviona mogao dovesti do rasta pritiska na Srbiju da se opredijeli između EU i Rusije. Premijer Aleksandar Vučić u intervjuu je izjavio kako se nada da Srbija “ni kriva ni dužna neće platiti najveću cijenu zbog užasnog zločina.” U Beogradu se nagađa da će EU uskoro od Srbije zatražiti jasnu osudu zločina.

>>Vlak s tijelima žrtava napustio pobunjenički teritorij

>>UN usvojio rezoluciju i jednoglasno osudio obaranje malezijskog zrakoplova

Komentara 43

DA
damocles
21:26 22.07.2014.

ekonomske sankcije protiv rusije ce dovesti krizu nevidjenih razmjera na citavom globusu. rusi mogu odgovoriti na vise nacina. s 300 sistemi bi bas onda mogli biti isporuceni iranu i siriji. rezultat da ne spominjem. mozda se svjetski politicari zapitaju da li se isplati svjetski rat zbog ukrajine. mozda neko to i hoce

ST
stomugromova
22:03 22.07.2014.

Sve sankcije protiv Rusa će propasti jer grupacija BRICS uskoro sprema podršku Rusiji i protumjere.Radi se o odgovoru na američke jednostrane sankcije kojima prijete svim državama.Malo pogledajte koje su to države i kolika su to tržišta.Mogli bi se neki na zapadu ukakiti i upiškiti u gaće i prije nego izračunaju moguće posljedice i štetre.

Avatar noesiss
noesiss
20:02 22.07.2014.

Italijani su danas isprdali ovog anonimnog separatistu. Boze sacuvaj sta nam mediji serviraju, to prosto vrijedja ljudsku inteligenciju. Da taj postoji, vec bi bio na CNN-u, CIA bi dotrcala s padobranima, davili bi ga novinari iz citavoga svijeta, vec vidim scenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije