Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukobi u Ukrajini

Putin: Ne možemo samo stajati sa strane i gledati kako ubijaju ljude

putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
31.08.2014.
u 16:40

Odbacio je prijetnje novim sankcijama i EU optužio da podržava državni udar u Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi je put progovorio o mogućnosti stvaranje nove države na istoku Ukrajine, javlja BBC. Putin je rekao kako je to pitanje u interesu tamošnjeg stanovništva te se o njemu mora razgovarati.

Europska unija je Rusiji dala rok da u tjedan dana promijeni svoju politiku prema Ukrajini ili će u suprotnom snositi sankcije. Rusija negira optužbe zapada da su njen snage ilegalno ušle na istok Ukrajine kako bi podržali tamošnje separatiste.

 - Rusija ne može stajati sa strane i gledati kako ubijaju ljude. Akcije pobunjenika prirodna su reakcija ljudi koji brane svoja prava, rekao je Putin.

Odbacio je prijetnje novim sankcijama i EU optužio da podržava državni udar u Ukrajini. Tvrdi da da je zapad trebao očekivati reakciju Rusije, a smatra kako je nemoguće predvidjeti kako će kriza završiti.

Ruski mediji javljaju kako se 10 ruskih padobranaca vratilu kući kao posljedica zamjene za 63 ukrajinskih vojnika koje je zatočila Rusija.

U borbama je od travnja poginulo 2.600 ljudi.

>> Putin: Ne igrajte se s nama, mi smo nuklearna sila

Komentara 241

DA
DalmatinskoMore
17:22 31.08.2014.

Uz to je CIA već u Ukrajini sa strucnjacima i vojnim instruktorima a uz to se i tajno naoruzava Ukrajinska vojska modernim oruzjem. Te tvrdnje Merkelice da Njemacka nece slati oruzje Ukrajini su samo manevar.logicno da to nece raditi Njemci (bar sluzbeno) . To vec rade Ameri,Englezi,Francuzi i NATO

Avatar Lutkica
Lutkica
23:39 31.08.2014.

Patuljak mora da nekako kompenzira svoj nedostatak centimetara...kao što su to u povijesti kompenzirali i Napoleon, Hićo i Benito (Mussolini)...ovako se osjeća Velik

DU
Deleted user
18:46 31.08.2014.

A sto cemo sa 19% nerusa u rusiji, njih isto netko treba spasiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije