Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lov na al-Baghdadija

Putin naredio: Dovedite mi tog kalifa – živog ili mrtvog!

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
07.10.2015.
u 07:56

I dok ruski zrakoplovi nastavljaju žestoke zračne udare, sirijska vojska potpomognuta Hezbollahom pokrenula je kopnenu ofenzivu na gradiće Talbise i Rastan u provinciji Homs

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vojnom stožeru zaduženom za vojnu operaciju u Siriji da što prije pokrene veliku potragu za visokim dužnosnicima ISIL-a, a među njima i za kalifom Abu Bakr Al-Baghdadijem, za kojeg se pretpostavlja da se skriva u gradu Raki. Arapski mediji pišu da je Putin zatražio da mu ih dovedu žive ili mrtve. Naime, u slučaju da mu ih dovedu žive, sudit će im se pred ruskim sudovima. S druge strane, ako Abu Bakr Al-Baghdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo tijelo kao dokaz da je taj terorist ubijen i da se ne dogodi kao s Bin Ladenom, čija je smrt za Putina još uvijek zagonetka.

Službeni glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general bojnik Igor Konašenkov kazao je kako će ruske zrakoplovne snage sada ići izravno na glavno uporište terorističke organizacije Islamske države i njihov glavni grad Raku, ističući kako je prioritet ruskih snaga uništenje i osvajanje glavnog uporišta ISIL-a. Konašenkov je napomenuo kako nisu isključeni ni desanti na taj grad radi likvidacije terorista.

U međuvremenu je sirijska državna TV objavila snimke kako ruski bombarderi, uz glavno uporište ISIL-a Raku i Del Al-Zor, bombardiraju i položaje ISIL-a u Palmiri i istočnim dijelovima Alepa, gdje je uništeno skladište oružja i baza u kojoj su bili stacionirani strani borci, najviše njih s područja bivšeg SSSR-a.

I dok ruski zrakoplovi nastavljaju žestoke zračne udare, sirijska vojska potpomognuta Hezbollahom pokrenula je kopnenu ofenzivu na gradiće Talbise i Rastan u provinciji Homs. Isto tako nastavili su svoje napredovanje prema drevnom gradu Palmiri.

>> Putin šalje i 150.000 vojnika u Siriju da potpuno pokori ISIL?

Komentara 233

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
08:14 07.10.2015.

Putine,sumljam da će ti uspjeti,taj se sakrio u Američku ambasadu.

FO
ForeignLegion1987
08:08 07.10.2015.

Bravo za putina ...gledaj obama i uci...tako se to radi..zmiji se glava sijece..sto se tice ..bin ladina..nije zagonetka samo za putina..nego za cijeli svijet..ameri..muljaju kao i obicno...

IM
Immanuell
08:13 07.10.2015.

Logika, razum, energičnost, odlučnost, razmišljanje bez priglupog izražavanja "velike zabrinutosti". Pitam se razmišlja li itko iz NATO - a i EU - e, zbog čega im je ovo trebalo..... Zbog čega nekome treba neuvijeno ukazati da je nesposoban za konkretnu akciju..... Drago mi je da još ima ljudi na čelnim pozicijama država koje nije nagrizao facebook, twitter i stotine mobilnih aplikacija, igrica, nepotrebnih servisa i sličnih stupidarija koje, ako ćemo pravo, danas u globalu samo opterećuju i otežavaju normalnom čovjeku život. Palac gore za Putina i današnju Rusiju, jaku i svjesnu svog značaja kao svjetskog faktora ravnoteže snaga, čvrsto nogama na zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije