Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljan

Putin nakon posjeta odlučio 'kazniti Srbiju'

putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
31.10.2014.
u 10:15

Vučić je odbio potpisati jamstvo da će Srbija do ožujka vratiti taj dug jer smatra da je taj Putinov zahtjev neumjesan i nekorektan

Vladimir Putin, nezadovoljan odlukom premijera Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše protokol kojim se regulira vraćanje duga za ruski plin do ožujka sljedeće godine, u iznosu od oko 200 milijuna dolara, odlučio je "kazniti Srbiju" reduciranjem isporuke plina toj zemlji za 28 posto, odnosno za trećinu dogovorenih količina.

Prema pisanju lista Danas, Vučić je odbio potpisati jamstvo da će Srbija do ožujka vratiti taj dug jer smatra da je taj Putinov zahtjev neumjesan i nekorektan s obzirom na činjenicu da "Rusija preko Naftne industrije Srbije uveliko profitira na Srbiji."

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/Pixsell

Aleksandar Vučić je o nastaloj situaciji obavijestio članove Vlade Srbije na posljednjoj sjednici, a izvori lista Danas tvrde da je premijer bio ljut zbog Putinova zahtjeva da Srbija vrati 200 milijuna dolara do ožujka 2015. Vučić je, navode, rekao da je vrlo razočaran ovom odlukom Vladimira Putina te se očekuje da će Aleksandar Antić, ministar energetike, ruskoj kompaniji za isporuku plina poslati protestno pismo.

>>Njemački se izvoz u Rusiju zbog sankcija strmoglavio 26 posto

>>Putin angažirao kolegu Madura da Rusiju spasi od manjka u proračunu

Komentara 235

DO
domicic
10:39 31.10.2014.

Očito sve silne vojne parade nisu bile dosta da Putina oraspolože..

Avatar Šljivovica
Šljivovica
11:05 31.10.2014.

A vikali su svi u glas "Putine care zavrci plin" eto, putin car im ispunio zelju hahahaha

L0
luena 01
10:49 31.10.2014.

Govorila sam i to se potvrdjuje,Rusija gleda samo svoje interese kakva bratska ljubav,ali eto im nek mu daju jos jedno veliko priznanje u obliku ogrlice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije