Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkriven plan Rusije

Putin će u Siriji napraviti vojsku po uzoru na onu u istočnoj Ukrajini

ruska vojska, sirija, rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.10.2015.
u 19:32

U Siriji je već 600 ruskih vojnika, a u ruskoj bazi u blizini grada Latakije postavljeni su šatori za njih 2.000 iako je ruski predsjednik rekao da neće slati kopnenu vojsku

Iako je ruski predsjednik Vladimir Putin kazao kako u Siriju neće slati kopnenu vojsku, čini se da to baš i nije tako. Putinov plan razotkrio je, piše New York Times, predsjednik odbora za obranu ruskog parlamenta admiral Vladimir Komojedov koji je priznao kako postoji mogućnost da se grupe ruskih dragovoljaca pojave u redovima sirijske vojske. Pišu kako Putin u Siriji želi napraviti istu stvar kao u istočnoj Ukrajini i na Krimu.

U Siriji je već 600 ruskih vojnika, a u ruskoj bazi u blizini grada Latakije postavljeni su šatori za njih 2.000.

Nakon što je NATO upozorio Rusiju jer svojim zrakoplovima ušla u turski zračni prostor, Kremlj je priopćio kako će se u Siriji uskoro boriti "dragovoljci" kopnene vojske.

Iako Rusija tvrdi kako se bore protiv tzv. Islamske države, njihove bombe, navodi NY Times, padaju na sve one koji su protiv Bashara al-Assada, inače Putinova saveznika.

Rusiji i Assadu pridružit će se i iranska vojska te libanonski Hezbolah kojima je cilj sve Assadove suparnike izbrisati s lica zemlje, a ne samo tzv. Islamsku državu.

Nakon što je Rusija danas napala pozicije Islamske države oko grada Palmire, američki predsjednik Barack Obama i njegova administracija i dalje ne vjeruju Putinovoj vojnoj akciji i smatraju kako Rusi uništavaju Assadovu "umjerenu oporbu".

U Rusiji se na sve to smiju ponavljajući kako se oni bore protiv terorista u Siriji, a koji nisu samo oni iz ISIL-a.

>> Više od 40 grupacija pobunjenika obećalo napasti ruske snage u Siriji

Komentara 143

Avatar aStrahota
aStrahota
20:00 06.10.2015.

New York Times? HA-HA-HA

Avatar Abcd....
Abcd....
19:48 06.10.2015.

Umjerena oporba? Buahaha

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:46 06.10.2015.

Rusija bi mogla napraviti fajrunt vehabijskim orgijama. Nemir među sponzorima terorističkih "freedom fightera".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije