Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukovao se s Porošenkom

Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere

Vladimir Putin,Petar Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
26.08.2014.
u 16:29

Ukrajinci zarobili deset ruskih vojnika, objavili i njihove snimke, a njihove obitelji misle da su mladići na vojnoj vježbi u Rusiji

Želimo pojačati suradnju s Ukrajinom, a ne samo održati je. Ali pitanje je hoće li to biti moguće ako Ukrajina primijeni svoj sporazum s EU. Ako se to dogodi, Moskva će biti prisiljena poduzeti protumjere – rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku u Bjelorusiji, u Minsku, nakon što se rukovao s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom koji kaže da želi zaustavljanje krvoprolića i politički kompromis.

U međuvremenu su Ukrajinci zarobili deset ruskih vojnika na svom teritoriju i objavili njihove snimke, njihove obitelji misle da su oni na vojnoj vježbi u Rusiji, a ruske vlasti kažu da su slučajno prešli granicu. SAD pak ocjenjuje da sukob u Ukrajini eskalira.

>>'Rusija je spremna učiniti sve što je nužno da bi zaštitila svoje interese'

>>Ukrajinski predsjednik raspustio parlament i raspisao prijevremene izbore

Komentara 170

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:12 26.08.2014.

Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere...................Ovo je opasna prijetnja Ukrajini od strane Rusije... To je zapravo školski primjer miješanja Rusije u unutarnju i vanjsku politiku jedne suverene države...

ST
stefj
17:44 26.08.2014.

Hm, svaki rat koji se ne dogovara između velikih sila vodi direktno u kraj civilizacije. Tako je i ovaj sukob trenutno odmjeravanje snaga između SAD-a i Rusije. Trenutno, ako izuzmemo Ukrajinu, najviše trpi EU, jer je veliki dio njenog izvoza završavao u Rusiji, no kako EU nema zajedničku vanjsku politiku, nije ključni faktor u svemu ovome, već kolateralna žrtva... SAD-u je ovo zadnja prilika da zadrži svjetski primat, ako ovdje popuste, u slijedećih 10 godina gube sve, a Rusima je ovo prilika da ponovo uđu na velika vrata u svjetsku politiku. Već sada sukob jako puno košta i jedne i druge, trenutno Ruse puno više, dok za Amere uglavnom plaćaju njihovi saveznici... Amerika će iz svega ovoga vjerojatno i profitirati, dovoljno je da Europi uvali patente za vađenje plina i nafte jer više neće biti jeftinog plina iz Rusije...

BF
brkonja fra brkati
17:22 26.08.2014.

Ne znam što je to školski primjer ,ali organizacija državnog udara,rušenje legalnog predsejdnika,te upumpavanje oko 5 milijardi usd od strane USA da bi se postavila procionsitička vlast u Ukrajini,to je nečuveno i eklatantno kršenje suvereniteta jedne države ,kao i kršenje međunarodnog prava,Da ne sopminjem krvave agresije i genocide po Iraku,Libiju i podržavanje ISIlč-a u Siriji,sve dok im nije postao teret.Ukrajinu je okupirala korporacija USA i zamolio bih nemušte i nemaštovite plaćenike da se ne blamiraju sa neodgovornim komentarima koji su ispod svake razine.Ukrajkinske zlatne rezerve su već prebačene u SAD,a vratit će se u Ukrajinu na sveto Nigdarjevo ! Ukrajina je ionako već bankrotirala,a okupatori su već bacaju na ono što još vrijedi i što je ostalo.Nije niti kod nas bolje.Uskoro se spremaju da nam zapljene autoceste pod terminom monetizacija, koji su smislili za naše domaće talibane na vlasti.Goldman&Sachs stoji u redu.Nakon toga slijede vode i šume.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije