Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi šok u SAD-u

Pucnjava u školi: Učenik upucao dvojicu kolega pa presudio sam sebi

škola,pucnjava,sad
Foto: CNN Screenshot
1/4
13.12.2013.
u 22:41

Sve se dogodlio samo nekoliko kilometara do srednje škole Columbine, poprišta jednog od najvećih masakara u zemlji

Još jedan škola u SAD-u postala je danas poprište pucnjave. Riječ je o srednjoj školi Arapahoe u predgrađu Denvera u Coloradu.

Započeo ju je oko 1.30 sati po lokalnom vremenu  jedan od učenika koji se ubio nakon što je upucao dvojicu kolega,  javlja ABC7 News. Informaciju je potvrdio lokalni šerifa Grayson Robinson. Kazao je da je jedan od ranjenih učenika lakša, a drugi teže ozlijeđen. Stanje teže ozlijeđenog učenika je kritično.

ABC piše kako je napadač ušetao u školu u namjeri da ubije jednog učitelja, no on se više nije nalazio u zgradi. Kada mu je jedan od učenika pristupio, ispalio je prvi metak.

- Bio sam u učionici za matematiku i to se dogodilo samo tri učionice dalje. Čuo sam prvi pucanj i onda su uslijedila još tri ili četiri. Zatim je bila pauza i ponovo je počeo pucati. Istog smo trena upalili alarm i počeli bježati iz škole - prepričao je jedan učenik.

Kako pišu američki mediji, šerifov ured poslao je preko Twittera poziv roditeljima da se upute u školu i pokupe svoju djecu. Ustanovu je ubrzo opkolilo 20-ak policijskih vozila. Evakuirano je stotine učenika, a mnogi od njih uočeni su dok su sa rukama iznad glave napuštali zgradu i skupljali se na školskom igralištu. Ubrzo nakon dojave o pucnjavi vlasti su zatvorile i ostale škole u okolici.

Srednju školu Arapahoe pohađa više od 2200 učenika. Izgrađena je 1964. godine i prostire se na gotovo 24.000 četvornih metara. Dok se situacija u školi polako dovodi pod kontrolu, američki mediji podsjećaju kako se incident dogodio samo nekoliko kilometara od srednje škole Columbine, poprišta jednog od najvećih masakara u zemlji.

>>Pucnjava u školi u SAD-u: Dvoje mrtvih, dva dječaka kritično

Komentara 5

DU
Deleted user
22:56 13.12.2013.

UPUCATI, nauči toliko hrvatskog, na hrvatskom znači pucati topom nekoliko puta i upucati se na kraju točna na metu ! ALARM nisu upalili nego AKTIVIRALI, "... a mnogi od njih bili su uočeni dok su sa rukama iznad glave napuštalili zgradu " - nisu uočeni, ne može se to prevoditi pasivom u hrvatskom! Primijećeno je da su s rukama u vis napuštali zgradu ... ... A naročito gadno i odbojno nama Zagrepčanima djeluje to bosansko-srpsko UPUCATI ! Kao čirilitza !

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
22:06 13.12.2013.

Nevjerojatno, što se sve događa.

KR
kreont
07:40 14.12.2013.

Razvijena amerika sa "savršenim" sustavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije