Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presudio i sebi

Ubojica novinarke i snimatelja otkrio motiv stravičnog zločina

Virginia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
26.08.2015.
u 22:27

Ubojica, Vester L. Flanagan svojedobno je također radio na istoj televizijskoj postaji, a Reuters javlja kako si je napadač nedugo nakon napada oduzeo život

Novinarka i snimatelj televizijske postaje WBDJ, podružnice CBS-a, poginuli su kad je jutros naoružani napadač otvorio vatru tijekom javljanja uživo u trgovačkom lancu u saveznoj državi Virginiji, javlja RT. Novinarka Alison Parker (24) i snimatelj Adam Ward (27) intervjuirali su ženu u trgovačkom centru kad je u kadar uletio napadač i ispalio osam metaka.

U pucnjavi je teško ozlijeđena Vicki Gardner iz lokalne gospodarske komore koja je u trenutku pucnjave davala izjavu.

Ubojica, Vester L. Flanagan (41) svojedobno je također radio na istoj televizijskoj postaji pod imenom Bryce Williams, a Reuters javlja kako si je nakon policijske potjere oduzeo život.

Nedugo nakon krvavog pohoda Na Twitter računu koji je ubrzo uklonjen, napadač je poginulu novinarku optužio za rasističke komentare te napisao kako je snimatelj koji je poginuo jednom prilikom uložio primjedbu na njega službi za ljudske resurse. Na Twitteru je objavio i video stravičnog zločina.

Flanagan je dobio otkaz na postaji iz zasad nepoznatih razloga. Dva sata nakon pucnjave je postoji ABC News poslao manifest u kojem je na 23 strane opisao razloge stravičnog čina. U njemu tvrdi kako je kao homoseksualac i afroamerikanac bio žrtva rasne diskriminacije i seksualnog zlostavljanja na radnom mjestu. Odgojen je kao Jehovin svjedok, a poručio je kako ga je na zločin natjerao Jehova.

Objašnjava kako motiv zločina leži i u osveti za pucnjavu u Charlestonu gdje je crkvi ubijeno devetero afroamerikanaca.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

– Alison i Adam poginuli su jutros oko 6.45 sati, nedugo nakon pucnjave. Ne znamo tko je napadač niti nam je poznat motiv. Ne mogu opisati koliko ih je cijeli tim volio. Naša srca su slomljena – kazao je nedugo nakon pucnjave direktor postaje Jeffrey Marks.

>> Muškarac, žena i dijete ubijeni u pucnjavi na sjeveru Francuske

Ključne riječi

Komentara 116

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
17:39 26.08.2015.

27.1.1992 godine Hrvatska je zbrinula maksimalan broj od 400 000 izbjeglica iz BIH. Hrvatska je na bosanske izbjeglice do 31.10.1993. potrošila 773 mil. USD. Ukupna pomoć svijeta Hrvatskoj za izbjeglice do kraja 1993. iznosila je svega 48,6 mil. USD, a, a Hrvatska je mjesečno trošila između 60 i 90 milijuna dolara.Zbrinjavanje prognanika i izbjeglica zahtijevalo je ogromna financijska i materijalna sredstva, a to se danas olako zaboravlja. Stvoriti uvjete za koliko-toliko normalan život značilo je osigurati smještaj, hranu, odjeću, knjige... Uz sve to valjalo je obaviti i niz drugih poslova: organizacijskih, socijalnih, zdravstvenih, pravnih... Za ratom izmučenu i iscrpljenu Hrvatsku s razorenim gradovima, s preko 200.000 porušenih ili oštećenih stambenih objekata, s blokiranim prometnicama, s okupiranim dijelovima državnog teritorija, s velikim brojem nezaposlenih... bio je to veliki teret s kojim se uhvatila u koštac i kojeg je uspješno riješila, i to prije svega na račun svog pučanstva. Širokogrudnost hrvatskog puka i vlasti očituje se i u tome što se Republika Hrvatska nastavila brinuti o izbjeglim bosanskohercegovačkim muslimanima u vrijeme oružanih napada promuslimanske Armije BiH na Hrvate Bosne i Hercegovine. Sukobljavanja između zaraćenih strana u Bosni i Hercegovini ničim se nije odražavalo na status izbjeglica.....

Avatar gmail
gmail
15:29 26.08.2015.

Žalosno je kako ovaj svijet tone u blato.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:06 26.08.2015.

Američki narodni običaji. Poštuju pravo na izbor žrtve. Čemu čuđenje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije