Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teksas

Pucnjava na izložbi crteža proroka Muhameda, ubijena dva napadača

Teksas
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.05.2015.
u 07:35

Jedan od svjedoka kazao je kako je čuo 20 pucnjeva koji su došli iz automobila koji je prolazio ispred konferencijskog centra

Dva naoružana muškarca ubijena su nakon što su otvorili vatru na konferenciji u predgrađu Dallasa na kojoj su izloženi crteži proroka Muhameda,  javlja BBC.

U pucnjavi su ozlijeđeni zaštitari, a policija je ogradila centar Curtis Culwell u Garlandu i evakuirala sve sudionike. Policija pretražuje automobil napadača u potrazi za bombom.

Događaj je organizirala Američka inicijativa za obranu slobode (AFDI) poznata po kampanji protiv gradnje islamskog centra u blizini lokacije Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku. U sklopu konferencije o slobodi govora održan je  natječaj za najbolji crtež Muhameda za koji je predviđena nagrada od 10.000 dolara (68.000 kuna)

Jedan od svjedoka kazao je kako je čuo 20 pucnjeva koji su došli iz automobila koji je prolazio ispred konferencijskog centra.

Gradske vlasti poručile su kako ozljede zaštitara nisu opasne po život. Konferenciji je prisustvovao i nizozemski političar Geert Wilders koji je sa svom Twitter profilu objavio kako je uspio napustiti zgradu.

>> U napadu u Kopenhagenu poginuo muškarac, ranjeno troje policajaca

Komentara 8

MN
matija njavro
08:38 04.05.2015.

Te islamističke gamadi ima svugdje ali dobro počistiti će se to!

ZG
zg223
09:26 04.05.2015.

u teksasu!?hrabri neki mudjahedini...

Avatar intimus 500
intimus 500
12:20 04.05.2015.

ispravak: Pucnjava na izložbi crteža tzv. proroka Muhameda, ubijena dva napadača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije