Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatrpala ih lavina

Psići pronađeni živi u talijanskom hotelu daju nade da ima preživjelih

italija, lavina, psići
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.01.2017.
u 17:50

Novi put je iskopan u ruševinama u najnovijim naporima da se pronađu preživjeli a sve glasnije se postavlja pitanje je li se katastrofa mogla izbjeći

Spasilačke ekipe danas su pod ruševinama talijanskoga hotela  zatrpanog lavinom  pronašle tri psića što je pobudilo novu nadu da bi neke od 23 nestale osobe za kojima se već peti dan traga mogle biti žive. 

Vatrogasac Fabio Jerman rekao je da otkriće tri bjelodlaka štenca pasmine abruškog ovčara znači da možda još postoje zračni džepovi u urušenom zimovalištu, "važan znak života koji nam daje nade".

Novi put je iskopan u ruševinama u najnovijim naporima da se pronađu preživjeli a sve glasnije se postavlja pitanje je li se katastrofa mogla izbjeći.

"Ovo je utrka s vremenom, svjesni smo da moramo biti brzi, ali to nije teren u kojemu se lako napreduje", rekao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari  a za to vrijeme ekipe rade na tome  da dospiju  do središnjeg dijela hotela, jer vjeruju da bi se ondje mogli nalaziti nestali.

Internetom se proširio e-mail koji je hotelska uprava poslala vlastima  moleći pomoć samo nekoliko sati prije tragedije.

Unatoč tome što nije spomenut strah od lavine opisuje se rastuća panika gostiju koji su zbog snijega ostali zatočeni u hotelu kad je potres pogodio regiju.

Pet dana nakon što je velika lavina pogodila luksuzno zimovalište, pri čemu je poginulo najmanje šest osoba, mali novi znak života ohrabrio je spasioce kad su pronašli žive štence okoćene u tom hotelu u prosincu.

U petak je izvučeno devetero ljudi koji su ostali zatočeni u uskim prostorima te jeli prljav snijeg da prežive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije