Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Köln

Prvog dana karnevala 22 prijave za seksualne napade, novinarku zlostavljali dok se javljala uživo

novinarka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
05.02.2016.
u 22:03

Veći broj seksualnih napada može se pripisati većoj odlučnosti žrtava da ih prijave, ističe policija

Prvoga dana karnevala u Kölnu podnesene su dvadeset i dvije prijave za seksualne napade, izvijestila je danas njemačka policija, napominjući da je to više nego ranijih godina.  

Prošle je godine podneseno devet takvih prijava, objavila je kölnska policija, istaknuvši da se veći broj seksualnih napada može pripisati većoj odlučnosti žrtava da ih prijave, osobito nakon nasilja nad ženama počinjenih na kölnskom kolodvoru u novogodišnjoj noći, navodi agencija France Presse. Val nasilja u novogodišnjoj noći se pripisuje migrantima. Policija je primila i prijavu belgijske TV novinarke koju su dodirivali i zlostavljali dok je izvješćivala uživo.

Vlasti su dramatično pojačali nazočnost policije na karnevalu u Kölnu koji je počeo u četvrtak nakon masovnih seksualnih napada i pljački žena na Silvestrovo koje su izvele bande migranata, javlja dpa. Svake se godine od početka do kraja karnevala, po podacima policije, dogodi oko pedeset seksualnih prijestupa. Oko 180 ljudi završilo je u policijskom pritvoru nakon karnevalskih proslava u četvrtak, a 11 policajaca je lakše ozlijeđeno u različitim sukobima. Jedna žena je prijavila da je silovana dok se vraćala kući s karnevala.

Policija je dobila ukupno 224 prijave, uključujući i one o seksualnim napadima, od sudionika karnevala u Kölnu. Policija u drugim gradovima Porajnja poput Bonna i Duisburga rekla je kako je prva noć karnevala protekla relativno mirno.  Vrhunac karnevala, koji se održava od 1823. obilježit će karnevalska povorka u ponedjeljak.

>> Köln: policija vodi istragu o 16 osumnjičenih za napade na žene

>> Nasilje u Kölnu ima korijene u obrezivanju i položaju žena u islamskom svijetu

Komentara 19

IN
inbox
22:35 05.02.2016.

ovima bi trebalo slomiti ruke i noge i ne mogu vjerovat da su im sakrili lica

OS
osica
22:23 05.02.2016.

Ovoliko seksualnih napada je bilo prvog dana. Pomnožite to sa brojem planiranih dana karnevala. Užas. Policiji je opravdanje da su se žrtve ohrabrile prijavljivati. Je li to hrabrost ili je Merkel zabranila komentiranje uzroka ovog za EU sramotnog povećanja seksualnihalnih napada. Izgleda da će žene u EU biti samo sigurne domaćice.

ZI
zimerman
22:43 05.02.2016.

Po krill su lice muhamedovim sljedbenicima , valjda se Europska ljevica boji da ih ko na u licu nece prepoznat I dobro namlatit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije