Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u entitetu Republike Srpske

Prvi smrtni slučaj od gripe u BiH

Banja luka
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
20.01.2017.
u 12:42

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo od početka sezone ukupno je zabilježeno 27.711 akutnih respiratornih infekcija

Prvi smrtni slučaj od zaraze gripe u BiH zabilježen je u entitetu Republike Srpske, izvijestili su iz tamošnjeg Instituta za javno zdravstvo.

"U Republici Srpskoj prijavljen je prvi smrtni slučaj od teške respiratorne infekcije koji je bio pozitivan na influencu B", izjavila je liječnica Nina Rodić Vukmir iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ovaj smrtni slučaj prijavljen je iz Sveučilišno kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo od početka sezone ukupno je zabilježeno 27.711 akutnih respiratornih infekcija, dok je prijavljeno 10.612 zaraze gripom. Pri tome je najviše predškolske i školske djece.

Po riječima Rodić Vukmir bilježi se porast broj zaraženih od gripe i drugih sličnih zaraza, a vrhunac broja oboljelih očekuje se krajem siječnja i veljače. Pozvala je sve građane da što češće peru ruke, ne borave u zagušljivim prostorijama te često provjetravaju prostorije u kojima borave.

Do sada je u cijeloj BiH zabilježeno više od 20.000 slučajeva osoba koje su oboljele od gripe.

>>Dvoje umrlo od gripe, stiže epidemija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije