Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
španjolka se oporavila

Prva osoba zaražena virusom ebole u Europi je izliječena!

ebola
Foto: Christian Charisius/DPA/Pixsell
1/2
20.10.2014.
u 07:47

Romero je ebolu dobila 8. listopada. Zarazila se dok je u Madridu liječila dvojicu svećenika misionara pristiglih iz Afrike

Medicinska sestra Teresa Romero iz Španjolske i prva osoba koja je zaražena virusom ebole izvan afričkog kontinenta je izliječena!

Medicinski testovi pokazali su da je 44-godišnjakinja negativna na virus, no potrebno je napraviti još jedan test da bi se potvrdio prvotni nalaz, javlja BBC.

Romero je ebolu dobila 8. listopada. Zarazila se dok je u Madridu liječila dvojicu svećenika misionara pristiglih iz Afrike. Obojica su preminula. Još 15 ljudi, uključujući supruga medicinske sestre su u karanteni, no za sada ne pokazuju simptome zaraze.

Ovogodišnja epidemija ebole u zapadnoj Africi odnijela je više od 4500 života.

 >>Obama: Ebolu ima troje, a gripa ubije tisuće Amerikanaca

>>Medicinska sestra iz Španjolske prva zaražena ebolom izvan Afrike

Komentara 1

DA
damocles
20:39 20.10.2014.

a sad gospodjo romero, tuzi bandu koja ti je otrovala pasa i trazi milijunsku odstetu i za tvoju infekciju zbog te iste bande koja riskira zivote milijuna dovlaceci africki virus u drzavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije