Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi

Prosvjednici u Burkini Faso zapalili zgradu parlamenta

Burkina Faso
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.10.2014.
u 15:45

Neredi su izbili zbog objave planova da se sadašnjem predsjedniku zemlje Blaiseu Compaoreu koji je na vlasti već 27 godina omogući da ostane na vlasti

Prosvjednici u Ouagadougou, glavnom gradu Burkine Faso zapalili su u četvrtak zgradu parlamenta, javljaju strani mediji.

Neredi su izbili zbog objave planova da se sadašnjem predsjedniku zemlje Blaiseu Compaoreu koji je na vlasti već 27 godina omogući da ostane na vlasti, javlja BBC.

Radi o jednom od najozbiljnijih prosvjeda protiv Compaoreove vlasti, a dosad je u prosvjedima poginulo pet osoba, navodi BBC.

Reuters javlja da su na ulice izašle tisuće prosvjednika. Na ulicama su palili i činili štetu na građevinama i vozilima. Došli su i do predsjedničke palače u blizini koje su ih pripadnici snaga sigurnosti gađali mecima i na njih bacali suzavac.

Prosvjednicima se navodno pridružilo i više vojnika, javlja BBC. Među njima je ministar obrane Kouame Lougue. Nije poznato gdje se Compaore koji je na vlast 1987. došao državnim udarom nalazi no preko Twittera je pozvao na mir.

>> Deset tisuća prosvjednika Viktoru Orbanu poručilo da ukine porez na Internet

Komentara 1

BF
bf2
00:09 31.10.2014.

"Došli su i do predsjedničke palače u blizini koje su ih pripadnici snaga sigurnosti gađali mecima i na njih bacali suzavac" dali to znači da su bacali metke, ili su pucali na prosvijednike??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije