Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon pogibije pilota

Prosvjednici kamenjem i bocama na zgradu turskog veleposlanstva u Moskvi

Rusi prosvjeduju
Foto: Reuters video screenshot
1/2
25.11.2015.
u 16:50

Prosvjednici, većinom muškarci u dobi između 20 i 30 godina, okupili su se poslijepodne pred zgradom turskog veleposlanstva izvikujući neprijateljske slogane protiv turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana, no policija nije intervenirala.

Nekoliko stotina okupljenih kamenjem je razbijalo prozore zgrade turskoga veleposlanstva u Moskvi, u znak prosvjeda zbog pogibije ruskoga pilota čiji su zrakoplov u utorak srušile turske vojne snage, izvijestio je u srijedu AFP.

Prosvjednici, većinom muškarci u dobi između 20 i 30 godina, okupili su se poslijepodne pred zgradom turskog veleposlanstva izvikujući neprijateljske slogane protiv turskoga predsjednika Tayyipa Erdogana, no policija nije intervenirala.

Prema zgradi veleposlanstva letjele su boce, kamenje i papirnati avioni, a na transparentima koje su isticali prosvjednici pisalo je "Turska će ostati bez plina" i "Nož u leđa", čime se aludiralo na riječi ruskoga predsjednika Vladimira Putina.

Po riječima novinara AFP-a, oko 500 okupljenih prosvjednika isticalo je ruske i sirijske zastave.

Neovisni radio Eho Moskva je izvijestio da je policija privela desetak prosvjednika. 

>> Preživjeli pilot: Nismo bili upozoreni! Lavrov: Rušenje aviona izgleda kao planirana provokacija

Komentara 4

Avatar Baroudeur
Baroudeur
17:48 25.11.2015.

Dali su turci mozda ocekivali posjet sa ruskim kolacima i vodkom da proslave pogiblje ruskog pilota?

MG
milerazbojnik@gmail.com
20:42 25.11.2015.

dobro isceniran politićki potez vlade turske koji bi trebo biti kao znak solidarnosti s njihovim ubilaćkim napadom no ništa me ne ćudi koliko li su upućeni i pismeni vidjeli smo u subotu kad su umjesto ruske ambasade gađali drugu jednom ejećju sakupili hrpu jada i dali joj nešto malo love i udri a da nemaju pojma niti o zastavama

Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:38 25.11.2015.

Prosvjednici? hahaha...korisni idioti ispranih mozgova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije