Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Prosvjednici i policija sukobili se na maršu radikalno desnog pokreta PEGIDA u Kölnu

Koln
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
09.01.2016.
u 18:42

Prosvjed protiv seksualnih napada na žene tijekom dočeka Nove godine u Kölnu prvotno je bio miran, no onda je grupa radikalno desnih ekstremista počela bacati petarde i boce na policajce.

Njemačka policija danas je ispalila suzavac i upotrijebila vodeni top kako bi rastjerala prosvjednike na skupu radikalno desnog ksenofobnog pokreta PEGIDA u gradu Kölnu, prenosi France 24.

Prosvjed protiv seksualnih napada na žene tijekom dočeka Nove godine u Kölnu prvotno je bio miran, no onda je grupa radikalno desnih ekstremista počela bacati petarde i boce na policajce. 

Prema procjeni policije, oko 800 huligana bilo je među 1700 sudionika marša PEGIDE. 

Policija je dok je postavljala vodeni top kako bi rastjerala uznemirenu gomilu, mirnim prosvjednicima rekla da odu. 

Glasnogovornik pokreta PEGIDA pozvao je ''sve sudionike da odu doma'' te je događaj proglasio službeno završenim.  

>> Nakon Njemačke i Švicarske, otkriveni napadi na žene i u Finskoj i Austriji

Komentara 22

DU
Deleted user
18:52 09.01.2016.

''Prema procjeni policije, oko 800 huligana bilo je među 1700 sudionika marša PEGIDE''. Zašto isti tretman od policije nisu imali i one stotine tisuće doktora, stomatologa, pravnika i studenata koji su diljem Europe na granicama i prihvatilištima stvarali nerede kamenovanjima i paljenjem skloništa?

MI
mirkec77
19:21 09.01.2016.

Sada su mogli primjeniti silu i rastjerati masu, a kada su im imigranti silovali kćerke onda nisu htjeli reagirati i nakon proslave rekli su kako je sve prošlo mirno. Bože nas sačuvaj takvog Zapada, Hrvatska i zemlje srednje Europe trebat će graditi zidove ne samo prema istoku, već i prema zapadu, koji se odrekao samoga sebe.

DU
Deleted user
19:31 09.01.2016.

Pazi ove pridjeve... "radikalno desni ekstremistički ksenofobni pokret". Večernji.hr, shvatili smo otkud vjetar puše ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije