Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Proruski ratnik: Srušili smo zrakoplov jer smo mislili da je ukrajinski

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
22.07.2014.
u 10:24

Moskva drži da je ukrajinski lovac bio tada u zraku, a to Kijev opovrgava

„Srušili smo kijevski zrakoplov, kazali su nam naši šefovi. Mislili smo da ćemo se morati sučeliti s ukrajinskim pilotima koji su se spustili s padobranima, a naišli smo na leševe civila“, ispričao je jedan proruski separatist novinaru talijanskog lista Corriere della Sera.

List u današnjem broju tu ekskluzivu objavljuje kao glavni tekst na prvoj stranici pod naslovom „Tako je bio pogođen zrakoplov“. Malezijski Boeing krenuo je prošlog četvrtka iz Amsterdama i pogođen je, navodno, ruskom raketom koju imaju ruski separatisti u Ukrajini.

Moskva drži kako je ukrajinski lovac bio tada u zraku, a to Kijev opovrgava. Naoružani ruski separatist, kako prenosi novinar Corriere della Sera Lorenzo Cremonesi, kaže kako su im njihovi šefovi kazali da je srušen ukrajinski zrakoplov i da će se morati sučeliti s ukrajinskim pilotima, a vidjeli su posmrtne ostatke civila, kovčege i torbe koji nemaju veze s vojnom opremom.

Taj ruski separatist član je borbene jedinice „Oplot“, a talijanski novinar kaže kako o tim detaljima „govori na prirodan način“, a ipak je riječ o važnim detaljima.

>>Ukrajinski pobunjenici predali crne kutije malezijskim vlastima

>>UN usvojio rezoluciju i jednoglasno osudio rušenje malezijskog zrakoplova

Komentara 29

MA
marsovac
10:50 22.07.2014.

da su ga stvarno srusili Ukrainci (oni pravi) onda bi bili ruski separatisti i Moskva odmah sve predali internacionalnim promatracima i malajzia airlinu. Nista im nebi bilo bolje od toga. To odugovlacenje smrdi do neba......... Ruska taktika ista kao srbska, sve to sto se dogadja u ukrajni morali smo i mi proci.

GE
generaly
11:06 22.07.2014.

Odjednom je, za Večernji, proruski separatist uzdignut na status ratnika.... koja je sljedeća stepenica? Borac za slobodu?

Avatar Idler 3
Idler 3
10:44 22.07.2014.

Moskva traži izliku, opravdanje jer ono kaj svi uporno zaboravljaju u ovoj priči - radi se o ukrajinskom teritoriju. Znači ko je i kak letil Moskva nema kaj pitat !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije