Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeto u donjecku

Proruski militanti popisuju Židove i ne napuštaju okupirane zgrade

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
18.04.2014.
u 14:15

Separatisti vladu u Kijevu smatraju ilegalnom te neće od svojih namjera odustati dok ona ne odstupi.

Nakon što je u četvrtak postignut dogovor u Ženevi, danas su proruski separatisti najavili kako u regiji Donjeck neće napustiti zgrade vlade koje su okupirali, javlja BBC.

Dodali su kako vladu u Kijevu smatraju ilegalnom te da neće od svojih namjera odustati dok vlada ne odstupi.

Predsjednik Barack Obama nakon sastanka Rusije, Ukrajine, SAD-a i EU, na kojem je dogovoreno da ilegalne vojne grupe moraju napustiti okupirana područja uz mogućnost oprosta za separatiste, izjavio je kako su SAD i saveznici spremni nametnuti nove sankcije Rusiji ako se situacija ne popravi.   

Rusija je pak opovrgnula da potiče separatizam u istočnoj i južnoj Ukrajini.  

Također, danas su zabilježeni i izvještaji o pucnjavi u gradu Serhijivki u regiji Donjeck. Navodno su ukrajinski padobranci otvorili vatru kako bi separatisti uklonili prepreke na prometnici u Serhijivki.

Izraelski mediji pak javljaju kako su proruski militanti od Židova u Donjecku zatražili da se registriraju ili će biti deportirani. Maskirani muškarci na izlasku iz sinagoge dijelili su pamflete na kojima stoji kako moraju platiti 50 dolara za registraciju te prijaviti svu imovinu, a nakon čega će dobiti posebnu putovnicu s naznačenom vjeroispovijesti.

– U 2014. godini ovakve stvari ne možemo tolerirati. Ovo je groteskno i neprihvatljivo – kazao je američki državni tajnik John Kerry u Ženevi.

>>Dogovor svjetskih sila: Razoružavaju se sve ilegalne vojne formacije

Komentara 128

Avatar abcd
abcd
15:18 18.04.2014.

Javlja BBC. Jasno, lazljivim englezima ne treba nikada vjerovati. Vidjeli smo njihovu istinu o Iraku, Libiji i Siriji.

Avatar smuljko
smuljko
14:53 18.04.2014.

opet glupani ne vide cjelu šumu jer su ispod stabla, pa zar nije neki dan bio glavonja Biden iz CIA u Kijevu, raspitivao se čovjek koliko je cijena kile zelja u Ukrajini

VL
vlavavuk
14:54 18.04.2014.

da , i jedu malu djecu. strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije