Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
49 milijardi za nove

Propadaju li britanske podmornice? Napali premijerku May jer je prešutjela neuspješno testiranje nuklearnog projektila

trident
Britansko ministarstvo obrane
22.01.2017.
u 15:12

Prema Sunday Timesu koji se poziva na mornaričke izvore, moguće je da je projektil ispaljen s obale Floride otišao u krivom smjeru, prema američkom kopnu.

Neuspješno testiranje prošlog lipnja britanskog nuklearnog projektila Trident bez bojne glave s podmornice, o čemu je pisao Sunday Times, postavlja pitanje zašto premijerka Theresa May nije o tome izvijestila parlament koji je morao glasati o obnovi podmorničke flote.

Prema Sunday Timesu koji se poziva na mornaričke izvore, moguće je da je projektil ispaljen s obale Floride otišao u krivom smjeru, prema američkom kopnu. Bilo je to pokusno testiranje britanskog nuklearnog projektila u četiri godine, a izvedeno je prije nego je May postala premijerka.

List navodi da je May propustila spomenuti neuspjelo testiranje nuklearnog projektila kada je u srpnju uvjerila parlament da odobri 49,5 milijarda dolara za nove podmornice.

Upitana u razgovoru za BBC da li je znala da je testiranje bilo neuspješno, odbijala je dati direktan odgovor. Umjesto toga je kazala da "ima apsolutno povjerenje u projektile Trident" te da se testiranja stalno provode.

Komentara 1

FI
Fisherman
10:31 23.01.2017.

Cuj sad....neuspjesno lansiranje.Pa jel vi znate za neku raketu koja nije imala neuspjesno lansiranje, a uvrstena je u arsenal naoruzanja zemlje koja ju je izradivala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije