Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terorist Al-Qa'ide uhićen

Pronađena autobomba u Bejrutu

Bejrut
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
12.02.2014.
u 13:15

U automobilu Kia otkriveno je više od 150 kilograma eksploziva koji je libanonska vojska deaktivirala

Libanonska vojska uhitila je jednog od najvećih terorista, pripadnika Al-Qa'ide, Naima Abasa Ibrahima, koji je dostavio autobombu u mjesto Avenija Al-Mazraa te time spriječila još jedan krvavi samoubilački napad u nizu u Bejrutu.

Naime, u automobilu Kia nalazilo se više od 150 kg eksploziva koji je libanonska vojska deaktivirala. Uhićeni terorist priznao je da je još jedan automobil pun eksploziva negdje parkiran i spreman za aktiviranje. Vozač, potencijalni samoubojica, još je u bijegu s tom autobombom pa su libanonska vojska i snage sigurnosti blokirale sve ulaze i izlaze u Bejrutu te svim raspoloživim sredstvima tragaju za njim. U Bejrutu vlada velika panika, a stanovnici tog grada u strahu su od samoubilačkih napada i ostaju u svojim kućama.

(Naš reporter na mjestu na kojem je pronađena autobomba)

Nakon što je libanonska obavještajna služba ispitala terorista Naima Abasa Ibnrahima, on je otkrio nekoliko skladišta u kojima se nalaze deseci automobila puni eksploziva i spremni za samoubilačke bombaške napade. Libanonska vojska blokirala je nekoliko četvrti u Bejrutu u kojima pretražuju skladišta. Helikopteri libanonske vojske nisko nadlijeću Bejrut, ulice su gotovo prazne...

U međuvremenu je libanonska vojska uhitila u gradu Labwe, na istoku Libanona, koji graniči sa Sirijom, tri žene koje su iz Sirije vozile autobombe sa 105 kilograma eksploziva. Situacija u Libanonu izuzetno je napeta i Libanonci strahuju od vjerskih i etničkih sukoba između sunita i šijita te od mogućeg proširenja sirijskog rata na Libanon nakon što je sirijska režimska vojska pokrenula vojnu ofenzivu na grad Yabrud, na području Kalamuna, koji graniči s Libanonom, a kuda većina sirijskih pobunjenika, medu njima i pripadnici Al-Qa'ide bježe u Libanon.

>> Autobomba ubila sedmero i ranila 33 ljudi u Turskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije