Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bukovica kod Laktaša

Prognani Hrvati iz BiH u rodnom kraju proslavili blagdan sv. Roka

proslava svetog roka
Foto: Ured dopredsjednika RS
1/3
20.08.2016.
u 16:11

Misi su nazočili dopredsjednik RS Josip Jerković te saborski zastupnici Drago Prgomet i Željko Fiolić.

Prognani Hrvati iz banjolučke regije, koji danas žive razasuti diljem Hrvatske i inozemstva, i ove su godine iskoristili prigodu posjetiti rodni kraj kako bi u zajedništvu proslavili blagdan svetog Roka. Na mjesnom groblju Suvaje u Bukovici kod Laktaša svetu misu predvodio je vlč. Ivan Topoljnjak, župnik iz župe Savski Gaj u Zagrebu.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu sudjelovala su folklorna društva s područja Banje Luke i Dervente, koja su izvela pjesme i plesove rodnog kraja. Misi su nazočili dopredsjednik RS Josip Jerković te saborski zastupnici Drago Prgomet i Željko Fiolić.

Komentara 8

MA
mare100
23:11 20.08.2016.

Eto proslaviše blagdan sv.Roka onda kud koji mili moji.Tako nam je kad Srbija proziva samo Hrvate za ustašluk i poogon.Muko moja samo gdje su naši Hrvati svugdje ih ima samo na svom ognjištu mjesta nemaju što ćeš to vam je humanitarno raseljavanje.Braća Srbi znaju da je Hrvatima svugdje bolje nego na svom ognjištu pa su nam omogućili da se potucamo po bijelom svijetu od mila do nedraga jer smo mi ljudi nemirna duha nas nitko nemože zadržati na jednom mjestu pa eto braća Srbi nam učiniše uslugu i pomogoše da se raziđemo po svijetu.

LA
Lavica7
08:09 21.08.2016.

Prazna Lika i Slavonija...i nikom nista.

CI
cinbenik
18:44 20.08.2016.

Prodade im HDZe Tudjmanizam vjekovna ognjista za potrebe HDZe regije koja postade najbogatija regija u Hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije