Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FBI istražuje slučaj

Procurilo više od 19 tisuća e-mailova DNC-ija. Obama: Moguće je da Rusija pokuša utjecati na naše predsjedničke izbore

Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.07.2016.
u 07:26

Slučaj curenja e-mailova doveo je do ostavke predsjedavajuće Demokratskog nacionalnog odbora Debbie Wasserman Schultz uoči stranačke konvencije na kojoj je Hillary Clinton izabrana za stranačku kandidatkinju za predsjedničke izbore.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako je moguće da Rusija pokuša utjecati na američke predsjedničke izbore nakon što je objavljena elektronska pošta Demokratskog nacionalnog odbora, a što se pripisuje ruskim hakerima.

"Sve je moguće", kazao je Obama za NBC News na pitanje bi li Rusi pokušali utjecati na izbore 8. studenoga.

Obama je kazao kako FBI istražuje slučaj curenja više od 19 tisuća e-mailova DNC-ija koji pokazuju da je stranačko vodstvo favoriziralo Hillary Clinton u odnosu na senatora Bernieja Sandersa za stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.

"Znam da su stručnjaci to pripisali Rusima", kazao je Obama.

"Ono što znamo je da Rusi upadaju u naše sustave, ne samo vladine sustave nego i u privatne sustave", dodao je.

Slučaj curenja e-mailova doveo je do ostavke predsjedavajuće Demokratskog nacionalnog odbora Debbie Wasserman Schultz uoči stranačke konvencije na kojoj je Hillary Clinton izabrana za stranačku kandidatkinju za predsjedničke izbore.

"Koji su bili motivi toga objavljivanja ne mogu reći. Ono što znam je da je Donald Trump više puta ponavljao da se divi Vladimiru Putinu", kazao je Obama.

Trump je Putina hvalio kao snažnog vođu i poručio je da NATO s njim kao američkim predsjednikom ne bi automatski branio baltičke zemlje od ruske prijetnje.

"Mislim da se o Trumpu dosta povoljno piše u Rusiji", dodao je Obama.

>>Malik Obama: Glasat ću za Trumpa zato što me je brat jako razočarao

Komentara 14

ST
stomugromova
08:09 27.07.2016.

Judeomasonerija pod svaku cijenu želi da Hillary Clinton bude predsjednica. Svi znaju da iza nje stoje Soroš,kabala odnosno ona se već deklarirala kao sljedbenica Saul Lanskog,koji je poznati sotonist.Znači sotona bi konačno trebao dobiti svog predsjednika.Dakle nasuprot volji građana stoji globalni cionistički lobi koji postavlja svoje marionete,koji će služiti interesima njih,a ne svim građanima SAD.Prava demoNkracija na djelu.

RA
Rangostar
17:34 27.07.2016.

Putin bi najvjerovatnije pobjedio na Americkim izborima. Steta nije se kandidovo.

GV
golub Vaso
09:50 27.07.2016.

glavna stavka je onemogućeno kandidiranje Bernie Sandersa od strane vrha demokratske stranke, ali to ne smijete napisati. sotona killary Clinton

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije