Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADOG UBOJICU POLICIJA PRATILA NARUKVICOM

'Prisilili su svećenika da kleči pred njima': Časna sestra ispričala strahote koje su krvnici Islamske države radili u crkvi

kemiche
Foto: Facebook
1/8
27.07.2016.
u 08:22

Uz Kermichea, u napadu je sudjelovao još jedan napadač koji je otprije poznat policiji, no njegov identitet još nije objavljen.

Tijekom mise, koja se održavala u utorak ujutro u predgrađu Rouena, dvojica pripadnika Islamske države upala su u crkvu i zatočila svećenika, dvije časne sestre i dvoje vjernika.

Barbari Islamske države ubili su svećenika u crkvi u Saint-Étienne-du-Rouvrayu, dok je jedna osoba u teškom stanju i bori se za život. Časna sestra koja je bila u crkvi za vrijeme napada opisala je što se dogodilo. Kazala je kako su napadači naoružani noževima prije smaknuća svećenika držala "propovijed na arapskom", piše Metro.

– Prisilili su ga da kleči pred njima. Htio se obraniti, no tada se dogodila tragedija. Napadači su se snimali i održali neku vrstu propovijedi na arapskom oko oltara. Užas – ispričala je sestra Danielle za BFMTV.

Jedan od napadača bio je 19-godišnji Adel Kermiche koji se nalazio na uvjetnoj kazni te je nosio elektroničku narukvicu kojom mu je bilo ograničeno kretanje između 8.30 i 12 sati. Kermiche je dva puta pokušao pobjeći kako bi se borio za Islamsku državu u Siriji

U ožujku je pušten iz zatvora nakon što je služio zatvorsku kaznu zbog namjere da iz Turske prijeđe u Siriju. Ranije je bio uhićen jer je iz Njemačke pokušao doći do Sirije. 

Uz Kermichea, u napadu je sudjelovao još jedan napadač koji je otprije poznat policiji, no njegov identitet još nije objavljen. Napadači su nosili lažnu bombu, pištolj i noževe tijekom napada, a časne sestre služile su kao ljudski štit.

>> Ubojica svećenika uhićen je u Turskoj i sudilo mu se zbog terorizma. Na slobodi je čekao presudu

Komentara 68

LE
LELA56
09:09 27.07.2016.

Ne znam što da kažem osim strašno, a moramo primiti njih 1600. Zašto ? Nek idu svojima, a ne ovdje da kolju i ubijaju. Zar su zato došli? Od njih nema nikakve koristi, oni nisu za civilizaciju i civiliziran život, bez obzira na vjeru. Zato i apeliram na bilo koju vladu, nek se raspiše referendum, jer bitna je volja naroda a ne dotične Merkel. Mi želimo slobodno živjeti, a ne u strahu ići na posao itd.

DU
Deleted user
08:51 27.07.2016.

Kako netko reče.... za Francusku je, čini se, kasno, ali ostala kršćanska Europa se mora dignuti na noge!

NL
nenad.levar
09:03 27.07.2016.

evropa je izdana od SAD-a i obame koji je arap musliman,od politickih elita korumpitranih i zato s eevropski krscani morjau organizirati,naoruzati i protjerati ove muslimansk eteroriste,evropa je krscanka ,nikad nije bila niti ce biti muslimanska!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije