Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
32 milijarde dolara

Princ koji je prošle godine posjetio Hrvatsku donirat će cijelo svoje bogatstvo

Alweed bin Talal
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.07.2015.
u 08:45

Alwaleed bin Talal prošle je godine posjetio Hrvatsku te se susreo s bivšim predsjednikom Josipovićem i ministrom gospodarstva Vrdoljakom.

Saudijski princ Alwaleed bin Talal najavio je da će cijelo svoje bogatstvo, koje sada iznosi 32 milijarde dolara, nakon smrti donirati u dobrotvorne svrhe, piše IBTimes.

Tijekom narednih godina novac će početi prebacivati u svoju filantropsku zakladu Alwaleed. U 32 milijarde dolara je uključen i njegov udio u investicijskoj tvrtki kojoj je na čelu Kingdom Holding kao i njegovo bogatstvo koje posjeduje u inozemstvu.

Prošle godine razgovarao s Josipovićem i Bandićem

Na konferenciji za novinare u Rijadu princ je pročitao izjavu u kojoj stoji da će svojom donacijom pokušati "potaknuti gradnju mostova među kulturama, razvoj zajednica, poboljšati položaj žena u društvu, poticati mlade i pružiti pomoć u slučajevima katastrofa i stvaranju tolerantnijeg svijeta". U sljedećim će godinama napraviti detaljan plan kako će se novac od donacije trošiti, ali njegovo trošenje neće biti vremenski ograničeno.

Na ovo djelo inspirirala ga je djelatnost Zaklade Bill i Melinda Gates koja uglavnom donira novac za poboljšanje obrazovanja i zdravstva u svijetu. Alwaleed bin Talal prošle je godine posjetio Hrvatsku te se na ručku u Makarskoj susreo s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, a u Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

>>Saudijski princ otkrio što ga je najviše zainteresiralo u Hrvatskoj!

>>Bandić saudijskom princu: Drago mi je što vozite bicikl i pješačite

Komentara 19

Avatar navijač
navijač
09:18 02.07.2015.

Nek ostavi novac hrvatskoj vladi oni su sposobni za ulaganje , to sve bi nestalo za dva dana i nitko nebi bio kriv.

OR
@orlando
11:50 02.07.2015.

Iz naslova sam mislio da će donirati Hrvatskoj

Avatar mason
mason
17:58 02.07.2015.

Neka donira Grckoj.Oni su navikli zivjeti od tudeg novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije