Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crni scenarij

Preživjeli rođak Moamera Gaddafija: Svrgavanje Assada dovest će do globalne katastrofe

Gaddafi
Foto: Youtube Screenshot
08.10.2015.
u 21:30

Bivši prognani Gaddafijev ministar jedan je od mnogih istaknutih libijskih političara koji je pobjegao u Egipat tijekom revolucije 2011

Svrgavanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada moglo bi dovesti do 'globalne katastrofe' i nitko ne bi bio pošteđen' kazao je Ahmed Gaddafi al-Dam, rođak Moamera Gaddafija i najstariji preživjeli član klana Gaddafijevih.

Bivši obavještajac upozorio je da bi takav scenarij mogao dovesti do razarajućeg građanskog rata pobunjenika i militanata tzv. Islamske države, javlja Daily Mail.

 - Ako pobunjenici preuzmu kontrolu u Siriji neće stati na tome nego će vjerojatno krenuti na naftna polja na Arapskom poluotoka koja su od strateške važnosti za zapad, kaže Gaddafi.

Tada će se zaustaviti promet naftom kroz Sueski kanal, a cijena barela mogla bi narasti na 200 dolara. To će izazvati veliku ekonomsku krizu u Europi, pa čak i revolucije u mnogim europskim zemljama, smatra on dodajući kako bi to dovelo do ekonomske katastrofe na Mediteranu, a moguće i 'proljeća revolucije' diljem Europe.

Bivši prognani Gaddafijev ministar jedan je od mnogih istaknutih libijskih političara koji je pobjegao u Egipat tijekom revolucije 2011. I prethodno je davao pomalo katastrofična proročanstva, od kojih su neka bila malo vjerojatna, no neka su se pokazala alarmantno točnima.

>> Libija optužuje: Talijanski specijalci ubili su organizatora krijumčarenja ljudi u Europu

Ključne riječi

Komentara 36

CO
coconut
22:48 08.10.2015.

vidi se da čovjek poznaje situaciju, nerješena ekonomska kriza, sve veći jaz između bogatih i siromašnih i namjerno izazvani ratovi koji vrlo vjerovatno mogu doći i do eu

Avatar Franko_Forte
Franko_Forte
01:47 09.10.2015.

Moja djeca sigurno nebuju išla u razred gdje su 90% muslimana.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
01:24 09.10.2015.

Ekipa "freedom fightera" reže vrat muslimanima i kršćanima. To je najveći problem "demokratizacije"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije