Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA TRAGEDIJA

Prevrnula se dva broda s migrantima kod Libije, ugrožene stotine ljudi

Migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
27.08.2015.
u 23:22

Strahuje se da je većina od 400 putnika na drugom brodu mrtva

Dva broda koja je prevozila do 500 migranata prevrnula su se kod libijskog grada Zuware, rekli su mještani i dužnosnici. Strahuje se da je nekoliko stotina ljudi poginulo, prenosi BBC.

Prvi brod, s kojeg su u četvrtak pozvali pomoć, prevozio je gotovo 50 ljudi, a drugi, koji je potonuo puno kasnije, imao je i do 400 putnika. Libijska obalna straža i dalje traga za putnicima na drugom brodu, no strahuje se da je većina putnika mrtva.

Jedan mještanin rekao je za BBC da je najmanje 100 tijela prevezeno u bolnicu u Zuwari. Među žrtvama su migranti iz Sirije, Bangladeša i nekoliko subsaharskih afričkih zemalja, dodao je.

Prema informacijama UN-a ove je godine u pokušaju prelaska mora do Europe poginulo oko 2400 migranata. U srijedu su tijela najmanje 51 čovjeka pronađena u brodu kod Libije.

>> Italija spašava 3000 migranata pored obale Libije

Komentara 7

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:23 28.08.2015.

napokon dobre vijesri....za sve, osim za vecedrnji....

JA
ja33
23:43 27.08.2015.

Žalosno je to da oni koji su najveći krivci za cijelokupnu nastalu situaciju ne snose nikakve konzekvence svoje promašene i vrlo pokvarene politike, koja je toliko maligna da gleda u budučnost da bi tamo u nekom vremenu stvarala kaos! Dvadeset i prvo stoljeće biti će stoljeće borbe protiv terorizma, tako je rečeno od strane veliki američkih analitičara!!! Nije teško za shvatiti što će se dogoditi s ovim ljudima koji prolaze kroz tešku kalvariju napuštanja svojih domova, te izbjegličkih logora, gdje se s njima postupa vrlo nehumano,svoju patnju pretvoriti će u mržnju, koja će u budučnosti stvoriti nemilosrdni radikalizam na tlu Europe !! Njihova djeca sada doživljavaju teške šokove, koji će im se dobro urezati u kolektivno sjećanje, u tih naroda koji poznaju "oko za oko,zub za zub"!! Sada u ovom trenutku strašno je to na granicama i čovjeka jako dira u srce i dira njegovu skrupulu!! Ali budučnost će sutra za europskog čovjeka postati brutalna, kada se sve ovo stiša i kada budu aktualni neki drugi problemi (čovjek po prirodi zaboravlja) onda će ponovo niknut, problem terorizma, kroz taj islamski fundamentalizam. I sami ste otvorili vrata zidina grada, i pustili ste neprijatelje, i to će biti kobno!!Ne razumijem kako čovjek koji ne može biti milostiv prema svome sunarodnjaku,može biti milostiv prema strancu(prema kojem je prirodno sumnjičav)kojeg ne poznaje!!? Nitko od ovih političar nije predložio da se kruzeri(kojih hvala bogu ima) s hranom i odjećom i sa svim blagodatima luksuza, dodijele tim ljudima i da ih se lijepo uputi u obećanu zemlju SAD(koljevka i perjanica ljudskih prava) koja je i tako kreator te i takve pokvarene politike koja je zasnovana na laži,pljački i ratu te je uzrok ovog kaosa pa nek njima u budučnosti to govno koje su .osrali smrdi u njihovoj zemlji!! Uz dužno poštovanje prema ovim ljudima!! Dosta mi je više ovih naših dodvorica kao veliki su filantropi ali mrze svog čovjeka pa to je apsurd i Vi ih još pušite!! Pa to nema nigdje..

JA
ja33
00:27 28.08.2015.

Žalosno je to da oni koji su najveći krivci za cjelokupnu nastalu situaciju ne snose nikakve konzekvence svoje promašene i vrlo pokvarene politike, koja je toliko maligna da gleda u budućnost da bi tamo u nekom vremenu stvarala kaos! Dvadeset i prvo stoljeće biti će stoljeće borbe protiv terorizma, tako je rečeno od strane veliki američkih analitičara!!! Nije teško za shvatiti što će se dogoditi s ovim ljudima koji prolaze kroz tešku patnju napuštanja svojih domova, te izbjegličkih logora, gdje se s njima postupa vrlo nehumano,svoju patnju pretvoriti će u mržnju, koja će u budućnosti stvoriti nemilosrdni radikalizam na tlu Europe !! Njihova djeca sada doživljavaju teške šokove, koji će im se dobro urezati u kolektivno sjećanje, u tih naroda koji poznaju "oko za oko,zub za zub"!! Sada u ovom trenutku strašno je to na granicama i čovjeka jako dira u srce i dira njegovu skrupulu!! Ali budućnost će sutra za europskog čovjeka postati brutalna, kada se sve ovo stiša i kada budu aktualni neki drugi problemi (čovjek po prirodi zaboravlja) onda će ponovo niknut, problem terorizma, kroz taj islamski fundamentalizam. I sami ste otvorili vrata zidina grada, i pustili ste neprijatelje, i to će biti kobno!!Ne razumijem kako čovjek koji ne može biti milostiv prema svome sunarodnjaku,može biti milostiv prema strancu(prema kojem je prirodno sumnjičav)kojeg ne poznaje!!? Nitko od ovih političar nije predložio da se kruzeri(kojih hvala bogu ima) s hranom i odjećom i sa svim blagodatima luksuza, dodijele tim ljudima i da ih se lijepo uputi u obećanu zemlju SAD(kolijevka i perjanica ljudskih prava) koja je i tako kreator te i takve pokvarene politike koja je zasnovana na laži,pljački i ratu te je uzrok ovog kaosa pa neka njima u budućnosti to govno koje su .osrali smrdi u njihovoj zemlji!! Uz dužno poštovanje prema ovim ljudima!! Dosta mi je više ovih naših dodvorica kao veliki su filantropi ali mrze svog čovjeka pa to je apsurd i Vi ih još pušite!! Pa to nema nigdje…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije