Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila tajnu

Žena se 40 godina pretvarala da je muško, a razlog je nevjerojatan

Muškarac
Foto: Ilustracija/ Thinkstock
30.03.2015.
u 22:23

Sisa Abu Daooh glumila je muškarca 42 godine, a svoju je tajnu javno otkrila prije nekoliko tjedana

Više od 40 godina 64-godišnja Egipćanka Sisa Abu Daooh pretvarala se da je muškarac. No, ovdje se ne radi o rodnoj orijentaciji, već o plemenitom cilju jedne žene - prehraniti obitelj.

Naime, muž joj je umro početkom 70-ih nakon čega su ona i kćer zapale u siromaštvo. S obzirom da su muškarci u toj zemlji puno bolje plaćeni Sisa se odlučila na nesvakidašnji potez te se prerušila u muškarca. Prema podacima Svjetskog ekonomskog foruma 70-ih godina u Egiptu je bilo manje od 30 posto zaposlenih žena.

Sisa Abu Daooh prvo je provela sedam godina u građevini i sličnim djelatnostima na kojima je zarađivala manje od dolara na dan, prenosi AOL.com. Danas radi kao laštilac cipela i još uvijek se oblači kao muškarac. Ispričala je kako su neki shvatili da je zapravo žena i da su je zbog toga fizički zlostavljali. No, ostali su to ignorirali ili uopće nisu primijetili.

- Bila sam sretna. Mogla sam raditi muški posao i svi ljudi oko mene su bili sretni radi toga. Kada su me muškarci gledali gledali su me kao muškarca - rekla je. - Odlučila sam umrijeti u ovoj odjeći, navikla sam se na nju. Nosim je cijeli život i ne mogu je se sada odreći. Teško je kada žena odbaci svoju ženstvenost, no ja bih učinila sve za svoju kćer - dodala je.

Sisa Abu Daooh glumila je muškarca 42 godine, a svoju je tajnu javno otkrila prije nekoliko tjedana. Iako živi u konzervativnoj sredini mnogi su reagirali pozitivno. Njezinu žrtvu prepoznale su i vlasti koje su joj uručile nagradu, a vrijednoj Egipćanki osobno je čestitao i egipatski predsjednik.

>> Majka nas je prodavala za 20 kuna, da ima za alkohol

>> Sirotinja za siću rađa bogatima, djeca su postala roba

Komentara 8

ĆA
ćaćaća
23:59 30.03.2015.

a ima i muško ime .)

Avatar tomislav21
tomislav21
11:23 31.03.2015.

Ima li kakvih vijesti o agresiji na Jemen? ili je to zabranjena tema?

SA
samoborka
23:37 30.03.2015.

Meni ovo vonja na americku propagandu..Te cestitke predsjednika i kojesta drugo.. Tipican americki srcedrapljujuci scenarij o ponizenoj heroini od strane zatucanog patrijahalnog drustva..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije