Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIKE HARARI

Preminuo poznati špijun, 'cionistički James Bond'

Mike Harari
Screenshot Youtube
23.09.2014.
u 08:03

Harari je nadgledao akcije odmazde izraelske obavještajne službe Mossad u sklopu operacije Božji gnjev

Mike Harari, jedan od najpoznatijih izraelskih špijuna, preminuo je u dobi od 87 godina, prenosi BBC.

Harari je nadgledao akcije odmazde izraelske obavještajne službe Mossad u sklopu operacije Božji gnjev nakon terorističkog napada Palestinaca na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine, u kojemu je ubijeno 11 izraelskih sportaša.

Harari, kojega su izraelske novine Haaretz prozvale cionističkim Jamesom Bondom, također je sudjelovao u akciji spašavanja talaca u Ugandi 1976. godine.

Zbog ubojstva čovjeka za kojega je pogrešno mislio da je jedan od organizatora napada u Münchenu 1998. je godine optužen u Norveškoj. Međutim, slučaj je odbačen zbog nedostatka dokaza.

Harari je rođen 1927. godine blizu Tel Aviva, a prije pristupanja Mossadu radio je u izraelskim paramilitarnim organizacijama. U mirovinu je otišao 1980. godine.

>> Vođu ISIL-a obučio je izraelski Mossad

Komentara 3

VN
vratite nam posavinu
14:23 23.09.2014.

Zivjeli,Klinton,Bler,Solana i ostali koji su podrzavali napade na koljace djece po Hrvatskoj i Bosni. Toliko za ovog ispod, koji jos smrdi na balvane i subaru sa kokardom . A o cionistima netreba gubiti rijeci kad svako u svijetu zna koo su oni a prilicno ste bliski.

RA
ranko75
13:17 23.09.2014.

Svaka cast. Kada su pobili sportase Izraela u Minhenu, sve do jednog su ih nasli po svijetu i smakli, i poslije svakoga smaknutog predsjednik vlade je nazvao rodbinu ubijenih sportasa i obavijestio:jos 1 je platio. Ta nacija ima ponosa.I ima kicmu, a srbi je nemaju, inace bi koknuli ili Klintona ili Blera, ili barem Havijera Solanu za NATO bombe 1999.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije