Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hirošima

Predsjednik Obama nakon političkog govora umirio uplakano dijete

Barack Obama
Foto: Reuters
1/9
28.05.2016.
u 12:10

Barack Obama u petak je posjetio Hirošimu i odao počast poginulima nakon bacanje prve atomske bombe. Osim toga, u mnoštvu ljudi uspio je utješiti i jedno uplakano dijete, što je izazvalo simpatije prisutnih

Predsjednik SAD-a Barack Obama u petak je posjetio japanski grad Hirošimu kako bi odao počast tragično preminulima nakon prve bačene atomske bombe prije 71 godinu.

– Prije gotovo 71 godinu, u vedro i sunčano jutro smrt je pala s neba i u tom trenutku cijeli se svijet promijenio. Bljesak svjetla i zid vatre uništili su grad i pokazali da čovječanstvo raspolaže oružjem kojim može samo sebe uništiti – rekao je Obama u memorijalnom parku u Hirošimi, pokazavši kajanje zbog poteza Amerikanca tijekom Drugog svjetskog rata.

Nakon što je Obama održao govor u japanskoj vojnoj bazi Iwakuni, obišao je ljude koji su nazočili govoru, a jedna od žena pružila mu je svoje uplakano dijete. Predsjednik je otvoreno prihvatio utješiti i umiriti dijete, što je razveselilo prvu damu Michelle Obamu i prisutne građane. U jednu ruku, time je predsjednik SAD-a želio pružiti podršku narodu i ljudima kojima je nanesena velika šteta i nepravda.

Simpatičan trenutak političara zabilježio je objektiv fotografa Carlosa Barria.

 

Iako su iz Bijele kuće tvrdili da se Obama neće ispričati za neispravan potez predsjednika Harryja Trumana 1945. godine, smatra se da je svrha posjeta bila upravo izražavanje žaljenja zbog tragedije koju je SAD uzrokovao.

- Trebamo pronaći zajedničku snagu i širiti mir te težiti prema svijetu bez nuklearnog oružja - zaključuje predsjednik Obama.

>> Barack Obama: Sjeverna Koreja je 'živi izvor zabrinutosti'

Ključne riječi

Komentara 4

MX
Mister X
12:13 28.05.2016.

, Predsjednik Obama nakon političkog govora umirio i uplakano dijete.. Blago djetetu koliko je onih koji su plakali nakon Atomske eksplozije i umirali u mukama opekotinama i raspadanju iznutra i od raka ???

NI
Nikomah95
18:46 28.05.2016.

Oooooo...kako simpatično! A sad! Natrag na branje pamuka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije