Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tanzanija

Predsjednik novcem od domjenka kupuje krevete

John Magufuli
Foto: Reuters/ PIXSELL
28.11.2015.
u 06:30

Predsjednik je vidio kako bolesnici u bolnicama spavaju na podu pa je odlučio otkazati svečani domjenak u parlamentu

Tanzanski predsjednik John Magufuli zabranio je da vlada, ministarstva i druge državne institucije tiskaju i šalju novogodišnje čestitke. On je prisegnuo prije tri tjedna, a već naveliko uvodi mjere štednje. Državnim dužnosnicima i službenicima poručio je da novogodišnje čestitke tiskaju i šalju o vlastitom trošku jer taj novac želi usmjeriti u druge namjene. Iskoristit će ga za plaćanje dugova koje država ima prema građanima i tvrtkama.

Otkazao je i svečani domjenak u povodu početka zasjedanja novoga parlamenta. To je učinio nakon što je posjetio neke bolnice i vidio da bolesnici leže na podu. Sumu od stotinu tisuća dolara, koliko je trebao koštati domjenak, usmjerio je na kupnju bolesničkih kreveta. Otkazao je i sve proslave vezane za Dan nezavisnosti.

>>  Podrška vladi koja je nametnula mjere štednje

Komentara 5

PU
pulizg
07:34 28.11.2015.

pametno

PU
pulizg
07:34 28.11.2015.

a od nase jos niti jedna pametna

FI
fileck
08:46 28.11.2015.

Pošaljite hitno naše političare u Tanzaniju na obuku! Možda nešto nauče od njih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije