Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO U NIZU

Povijesno sučeljavanje u kojem je Hillary bacala mamce, a Trump ih je gutao

Debata Trump Clinton
Foto: Reuters
1/9
27.09.2016.
u 23:15

Iako ankete na nacionalnoj razini pokazuju da se vodi mrtva utrka, preračunavanje u elektorske glasove pokazuje da je H. Clinton u dosta jasnoj prednosti

Sučeljavanja između Hillary Clinton, održano na newyorškom sveučilištu Hofstra, u trenucima dok je još trajalo postalo je povijesno. Mnogi komentatori iz Sjedinjenih Država i iz svijeta složili su se da je Trumpov nastup bio katastrofalan, najiščašeniji nastup nekog predsjedničkog kandidata u modernoj američkoj povijesti.

Sučeljavanje je gledalo rekordnih 100 milijuna Amerikanaca, što je ovu debatu učinilo najgledanijom u povijesti, čak gledanijom od prijenosa prvog spuštanja na površinu Mjeseca. Velike medijske kuće objavile su i svojevrsne rezultate ovoga dvoboja, a u svim slučajevim Clintonova je teško porazila Trumpa. Prema anketi koju je proveo CNN, 62 posto gledatelja Clintonovu je proglasilo pobjednicom. Netko je napisao da je ovo sučeljavanje nalikovalo boksačkom meču u kojem je jedan od boraca nokautiran u drugoj rundi, ne uspijeva se dignuti na noge, ali je još uvijek koprca pod udarcima protivnika. Trump je u prvih desetak minuta uspijevao kontrolirati svoj temperament, no nakon toga sve njegove kočnice su popustile.

A gdje je tu politika?

Hillary Clinton, s druge stane, bila je gotovo savršeno pripremljena za ovo sučeljavanje, što s Trumpom nije bio slučaj. Dok je ona suvereno baratala činjenicama i govorila o svome političkom programu, on je bio potpuno nepripremljen, a birači iz njegova diskursa uopće nisu mogli shvatiti kakvu bio on politiku vodio kada bi postao predsjednik. Na kraju su osobni napadi na Hillary Clinton postali jedina municija kojom je raspolagao, no ona je i na to bila pripremljena. Štoviše ona mu je bacala “mamce”, a on se na svaki do tih mamaca ulovio iako je bilo vrlo očito da ga ona navlači da zagrize kako bi se što više osramotio. Često je koristila njegove vlastite citate kako bi i njemu i biračima pokazala da laže, a on je tvrdio da takvo što nije nikada rekao. Tako je tvrdio da nikada nije bio pristaša rata u Iraku i da je kazao kako su klimatske promjene “obmana koju su stvorili Kinezi”. Clintonova je tijekom cijele debate, nakon ovakvih Trumpovih ispada, pozivala novinare da provjere činjenice, tako da su odmah nakon sučeljavanja objavili da je Hillary bila u pravu i da se zaista izvrsno pripremila.

“Možda i nije tako bogat kako govori, možda uopće u humanitarne svrhe ne daje toliko koliko tvrdi da daje, možda ne želi da američki narod shvati da nije platio ni jednog jedinog centa federalnih poreza”, izazivala je Clintonova, što je Trumpa toliko izbezumilo da je bio na rubu toga da prizna da poreze doista nije platio.

“Izvrnuta” kampanja

Uz to ju je optužio da su ona i njezini suradnici odgovorni za aferu oko rodnog lista Baracka Obame i tvrdnji da on uopće nije rođen u Sjedinjenim Državama, dok je općepoznata činjenica da je upravo Trump začetnik cijele te komedije.

Iako je Hillary Clinton vrlo jasan pobjednik ovoga sučeljavanja, iako bi je to u nekim normalnim okolnostima trebalo dovesti u solidno vodstvo, koje vodi prema sigurnoj pobjedi, jedan dio američkih analitičara upozorava da se ne radi o normalnoj kampanji, već o nečem vrlo čudnom i nepredvidivom što u svakom trenutku može krenuti u potpuno neočekivanom pravcu.  

>> Hillary Clinton - bolesna bakica ili snažna žena?   

Komentara 7

Avatar mason
mason
00:01 28.09.2016.

Bogami nije Trump progutao glavni mamac oko poreza i duga. Kad mu je Hillary rekla koliko je novca duzan bankama nasao se u cudu,vjerovatno zbog toga kako je ona to saznala, to mu je bio prvi udarac . Drugi udarac mu je bio jaci kad je rekla da je Trump platio nula dolara poreza, nula dolara za vojsku i veterane. Trump nije progutao taj mamac i nije rekao nisto.Dok je Hillary mislila da ce on eksplodirati i pokusati slagat da je platio porez i da nema toliko duga prema bankama,sto bi morao dokazat a ne bi mogao. U svijetu postoje neki ljudi koji se ne srame sto ne placaju bar minimalni porez a koriste sve sto je izgradeno od poreskih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije