Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES U ITALIJI

Potresna svjedočanstva iz razorenog grada: 'Bilo je potrebno 10 sekundi da se sve uništi'

Italija, potres
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
24.08.2016.
u 11:39

Valerio je kazao kako su sve kuće srušene, a prizori na ulicama su strašni

Snažan potres pogodio je središnju Italiju i u potpunosti uništio mjesto Amatrice. Broj mrtvih raste iz sata u sat, spasioci i dalje tragaju za preživjelima.

– Samo me čudo spasilo – kazao je Mark koji je živio u centru Amatricea. On radi kao čistač ulica i zbog posla se morao rano ustati.

– Baš kada sam se ustao iz kreveta, sve se srušilo. Bilo je potrebno deset sekundi da se sve uništi – potresno je svjedočanstvo Marka koji se prisjetio snažnog potresa u L'Aquili u kojem je poginuo više od 300 osoba.

Preživjeli građani jutro su dočekali na ulici grijući se plahtama i dekama te tražeći pomoć i informacije, piše Repubblica.

Dvojica dječaka stara 7 i 4 godine spašena su nakon što ih je baka sakrila ispod kreveta. Spasioci su ih izvukli iz ruševina, a baka kod koje su se nalazili na ljetovanju još je pod ruševinama.

– Bila je to noćna mora. Probudili smo se u 3.35 sati kada je namještaj počeo padati, a zidovi su se pomicali i do jednog metra. Uspjeli smo brzo izaći iz kuće. Neki su na ulici završili u donjem rublju, a na trgu smo zapalili vatru kako bismo se ugrijali – kazao je jedan od mještana koji je pokušao nazvati svoju majku u Nommisciju, no linije su u prekidu. 

Valerio je kazao kako su sve kuće srušene, a prizori na ulicama su strašni.

– Uspjeli smo izvući traktor kako bismo prokrčili ulice. Pobjegao sam polugol – kazao je Valerio.

Komentara 4

IS
Iszrian
12:23 24.08.2016.

Sad još nek i Vezuv rukne pa da bude nesreća kompletna (a eruptirati će kad-tad).

DE
Deks
13:38 24.08.2016.

Italija se nalazi u trusnom području ali isto tako i Hrvatska i ceo Balkan. Razorni potres moguć je i u Zagrebu.

RT
ribaric.tomislav
14:11 24.08.2016.

e ti druze DEKS.sta trazis onda u Hr .mars u svoju obecanu veliku to jest malu srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije