Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EgyptAir

Popravljena crna kutija palog EgyptAirova zrakoplova

EgypAir
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.06.2016.
u 11:51

Radar pokazuje da je zrakoplov prije pada skrenuo 90 stupnjeva ulijevo, te zatim 360 stupnjeva udesno, padajući s oko 11 tisuća metara

Oštećena crna kutija s tehničkim podacima iz zrakoplova EgyptAirova leta MS804, koji se srušio prošlog mjeseca, uspješno je popravljena u Francuskoj, objavili su egipatski istražitelji u utorak, a prenosi BBC. 

Dodali su kako će rad na popravku druge crne kutije, one s audiozapisom iz kokpita, početi "za nekoliko sati". 

To će omogućiti istražiteljima da analiziraju podatke koji bi trebali pomoći u utvrđivanju uzroka pada Airbusa A320. Kutije se nakon popravka šalju u Kairo na analizu. 

 

Zrakoplov na letu MS804 iz Pariza za Kairo pao je u Sredozemno more 19. svibnja,  pri čemu je poginulo svih 66 putnika.  Zasad ne postoje dokazi o terorizmu, prenosi AP. 

Crne kutije pronađene su oko 290 kilometara sjeverno od egipatske obale, na dubini od 3 tisuće metara. 

Automatske elektroničke poruke koje je zrakoplov emitirao netom prije pada u more pokazuju da su se u njemu aktivirali detektori dima. 

Radar pokazuje da je zrakoplov prije pada skrenuo 90 stupnjeva ulijevo, te zatim 360 stupnjeva udesno, padajući s oko 11 tisuća metara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije