Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ewa kopacz

Poljska dobila premijerku: Prisegnula nasljednica Donalda Tuska

Ewa Kopacz, poljska premijerka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.09.2014.
u 12:07

Tusk je bio premijer od 2007. godine, a ostavku je podnio prošlog tjedna. Kopacz je pak novu vladu javnosti predstavila u petak

Poljska premijerka Ewa Kopacz (57) prisegnula je danas na dužnost predsjedniku Republike Bronislawu Komorowskom. Ona je naslijedila Donalda Tuska koji je podnio ostavku kako bi u prosincu mogao postati predsjednik Europske unije, javlja Europe Online Magazine.

Tusk je bio premijer od 2007. godine, a ostavku je podnio prošlog tjedna. Kopacz je pak novu vladu javnosti predstavila u petak. Novi ministar vanjskih poslova je Grzegorz Schetyna koji će na toj poziciji zamijeniti Radoslawa Sikorskog. On će pak postati predsjednik parlamenta.

Novost je i prva žena na dužnosti ministrice unutarnjih poslova u Poljskoj. Ta je dužnost pripala Teresi Piotrkowskoj.

>>Tusk novi šef Europskog vijeća, a Mogherini nova šefica diplomacije EU

>>Poljaci još jednom izabrali Donalda Tuska

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije