Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantni podaci

Zločini iz mržnje nakon referenduma u Britaniji porasli za više od 500%!

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.06.2016.
u 22:36

Broj zločina iz mržnje koji su prijavljeni policiji preko njezina internetskog portala je bio 331 nakon glasovanja u usporedbi s tjednim prosjekom od 63, rekla je Sara Thornton, predsjednica nacionalnog vijeća šefova policije

Broj zločina iz mržnje o kojima je izvijestila britanska policija online, uključujući i neke napade, povećao se za više od 500 posto u tjednu nakon što je Britanija glasovala za izlazak iz Europske unije, rekla je u četvrtak visoka policijska dužnosnica.

Broj zločina iz mržnje koji su prijavljeni policiji preko njezina internetskog portala, što je jedan od nekoliko načina na koji se to može učiniti, je bio 331 nakon glasovanja u usporedbi s tjednim prosjekom od 63, rekla je Sara Thornton, predsjednica nacionalnog vijeća šefova policije.

Povećanje povremena svjedočanstva zlostavljanja muslimana i istočnih Europljana nakon referenduma na kojem je zabrinutost imigracijom potaknula mnoge da glasuju za izlazak iz 28-članog EU-a.

"Migranti izvješćuju o verbalnom zlostavljanju, negativnim komentarima na društvenim mrežama uključujući ksenofobne izraze, protuimigrantske letke i, u veoma ograničenom broju, fizičke napade", rekla je Thornton.

Kritičari optužuju neke u kampanji za izlazak da su poticali ksenofobiju i rasizam kao dio poruke da će izlazak iz EU-a omogućiti Britaniji da zaustavi nekontroliranu imigraciju koju mnogi Britanci krive za ugrožavanje radnih mjesta i socijalne skrbi.

>>Poruka EU Velikoj Britaniji: Nema ‘a la carte’ pristupa tržištu

Komentara 15

PP
pp
22:42 30.06.2016.

Rule Britannia! A vi se šokirajte...slijedi Trump :)

DA
Darko22
23:37 30.06.2016.

Broj zločina prijaveljenih preko interneta ! Vau ! Sigurno su svi pravi i nisu lažirani od strange gubitnika referenduma kako bi ocrnili brexit pokret. Da je policija barem toliko zainteresirana za zločine u Rotterdamu.

ZI
zimerman
01:11 01.07.2016.

A sta je sa onim silovanjima od strane muslimana . To ste zaboravili da obijavite bando crvena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije