Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimljena krađa

Policija im ne može ništa: Bande okružuju i pljačkaju turiste u središtu Pariza

pljačka,Pariz
Foto: Youtube Screenshot
1/2
23.04.2014.
u 09:44

Učestalost ovakvih ''situacija'' prošlog je tjedna rezultirala pozivima da policijski organi provedu ''sistemsku evakuaciju Roma''. Izazvalo je to bijes organizacija za ljudska prava

Bande mlađahnih Roma teroriziraju dijelove Pariza, nerijetko i one u kojima se nalaze velike znamenitosti. Kako jedna od njih "operira" na terenu, vidljivo je na snimci koja je prije dva dana objavljena na YouTubeu.

Ona prikazuje orobljavanje jednog turista kojeg je banda okružila i napala kada je pokušao podignuti novac na bankomatu u blizini Notre Dame.

– Oni ne poštuju nikoga, žele samo novac ili bilo što drugo što mogu ukrasti. Policija im ne može ništa. Ako im priđe, oni se samo smiju. U tim područjima vlada potpuno bezvlašće – prepričala je turistkinja, ujedno i svjedokinja ove pljačke. Učestalost ovakvih ''situacija'' prošlog je tjedna rezultirala pozivima da policijski organi provedu ''sistemsku evakuaciju Roma''. Izazvalo je to bijes organizacija za ljudska prava koje su poručile da je riječ o skandalu i nezakonitom stigmatiziranju siromašnih zajednica.

No, kada su u pitanju Romi, politika koju provodi premijer Manuel Valls slična je onoj na koju se oslanjao bivši predsjednik Nicolas Sarkozy. Valls je poručio da se ''putujuće zajednice'' Bugara i Rumunja teško mogu integrirati u francusko društvo. Stoga se zalaže za njihovu deportaciju.

>>Romi i Židovi u strahu od uzleta mladog mađarskog radikala

Komentara 17

RT
Rollo.Tomasi
10:33 23.04.2014.

Ne kužim u čemu je problem. Neka se umjesto tjeranja iz Francuske donese zakon da se članovi dotične manjine udomljuju u kućama i stanovima zaštitnika ljudskih prava i stvar riješena. I neka uživaju zajedno i pišu radove na temu stigmatizacije...

AC
acer7
10:22 23.04.2014.

romi u Međimurju isto tako napadaju građane.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
10:38 23.04.2014.

Neka policajci i policajke u civilu šetaju Pa neka neko podigne lovu i čim nasrnunu onda lupaš šamere ne sve srane pa se nikad više neće setiti da im padne napamet tako nešto . Neka se maskiraju u deke ika se maskiraju u deke i bake pa udri štakama . Pa da vidimo dali će im posle pasti napamet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije