Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WASHINGTON

Policija detonirala ekspres-lonac pronađen u autu kod sjedišta Kongresa

policija
Foto: ilustracija
25.05.2015.
u 08:58

Policajci su tijekom rutinske kontrole primijetili sumnjivo vozilo i osjetili miris benzina

Američka policija u nedjelju je detonirala ekspres-lonac pronađen u autu u Washingtonu, prenosi Washington Times. Auto je bio parkiran blizu Capitol Hilla, sjedišta Kongresa.

Vlasnik vozila Israel Shimeles iz Alexandrije u Virginiji priveden je i optužen za korištenje vozila nakon isteka dozvole, rekla je glasnogovornica capitolske policije Kimberly Schneider.

Policajci su tijekom rutinske kontrole oko 17 sati po lokalnom vremenu primijetili sumnjivo vozilo i osjetili miris benzina, nakon čega su ulice zatvorene te je pozvana protueksplozivna jedinica. Lonac je detoniran oko 19.45 sati.

Ekspres-lonci često se koriste za proizvodnju improviziranih eksplozivnih naprava za terorističke napade. Takvom je napravom, na primjer, izveden napad na maratonu u Bostonu 2013. godine.

>> 'Ne možemo garantirati da se u Hrvatskoj neće dogoditi teroristički napad'

>> U Milanu uhićena osoba osumnjičena za napad na muzej u Tunisu

Komentara 2

DU
Deleted user
09:13 25.05.2015.

Bilo bi efikasnije da su poslali bezpilotnu letjelicu i neutralizirali cijeli kvart, tko zna koliko ima još expres lonaca u kvartu.

TE
TechnoCroat
16:17 25.05.2015.

Mora da ja neka jaka bomba, Bojane novinaru. Ova slika je ispred Watergatea koji je oko 3km udaljen od Capitol Hilla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije