Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO NA PSIHIJATRIJI

Pokušao ubiti Reagana da impresionira Jodie Foster: John Hinckely nakon 35 godina pušten na slobodu

John Hinckley
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.07.2016.
u 09:11

Izrazio je želju da dobije stalan posao, a jednom je čak otišao i na razgovore za posao u Starbucksu i Subwayu

Muškarac koji je ranio bivšeg predsjednika SAD-a Ronalda Reagana i još tri osobe 1981. godine pušten je na slobodu nakon što su liječnici utvrdili da više ne pati od psihičkog poremećaja zbog koje je počinio napad.

John Hinckley Jr. upucao je Reagana u pokušaju da impresionira glumicu Jodie Foster kojom je bio opsjednut. Zbog neuračunljivosti nije proglašen krivim, a u državnoj psihijatrijskoj bolnici u Washingtonu proveo je posljednjih 35 godina, piše Metro.

O njegovu puštanju razmatra se već dulje vrijeme, a 2003. godine sudac mu je dopustio jednodnevni izlazak iz bolnice kako bi posjetio roditelje.

Okružni sudac Paul Friedman kazao je kako Hinckley (61) više ne predstavlja opasnost za sebe ili druge te da može biti pušten. Na slobodi će ipak imati neka ograničenja koja uključuju zabranu razgovora s medijima kao i pohađanje individualnih i grupnih terapija. 

Bit će mu dopušteno voziti, no postoji ograničenje koliko daleko može putovati. Tajne službe će ga također povremeno slijediti. 

Tijekom boravka u bolnici volontirao je u crkvi i lokalnoj psihijatrijskoj bolnici. Izrazio je želju da dobije stalan posao, a jednom je čak otišao i na razgovore za posao u Starbucksu i Subwayu.

Meta njegova napada, Ronald Reagan, umro je 2004. godine u 93. godini života.

Komentara 1

KA
KaNiDora
12:04 28.07.2016.

Tako i treba, neka čovjek živi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije