Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆINA POGINULIH SU KADETI

Pokolj u Pakistanu: Bombaši samoubojice napali policijsku akademiju i ubili najmanje 59 osoba

pakistan, napad, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.10.2016.
u 08:13

Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad, no sumnja se na sunitsku militantnu skupinu Lashkar-e-Jhangvi (LeJ).

Najmanje 59 osoba poginulo je, a više od 100 ranjeno nakon što su naoružani bombaši samoubojice napali pakistansku policijsku akademiju u gradu Quetta.

U trenutku napada u akademiji se nalazilo više od 200 policijskih vježbenika, a talačka kriza trajala je pet sati. Većina poginulih su policijski kadeti.

– Militanti su došli direktno u naše barake. Jednostavno su uletjeli i počeli pucati – kazao je jedan od preživjelih kadeta i dodao da su žrtve tada počele vrištati i bježati u barake.

Napadači su ušli u spavaonice kada su se kadeti odmarali i spavali. Dvoje napadača raznijelo se dok je treći ubijen. Reutersov fotograf vidio je kako snage sigurnosti iznose tijelo tinejdžera za kojeg su rekli da je jedan od napadača.

Ni jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad, no sumnja se na sunitsku militantnu skupinu Lashkar-e-Jhangvi (LeJ). Pakistan je tu skupinu već ranije optužio da je u dosluhu s Al-Qa'idom

>> Broj mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu porastao na 30

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
08:32 25.10.2016.

Gospodo multikulturnjaci dali ovo ceka i nas u multikulturnoj europi koju zagovarate .

US
usquebaugh
11:53 25.10.2016.

hiljade ovakvih je došlo u evropu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije