Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rođak mu teško ranjen

Prva smrt zbog Pokemona: Mladić (18) provalio u kuću pa ga upucali

Jerson Lopez de Leon
Foto: Facebook
1/2
Autori: Hina, Vecernji.hr
20.07.2016.
u 12:35

Jerson Lopez de Leon (18) iz Gvatemale hvatao je Pokemone zajedno s rođakom Danielom Moises Picenom (17), kada su odlučili provaliti u kuću u Chiquimuli.

Zaluđenost igricom Pokemon Go rezultirala je i prvom smrću nakon što je 18-godišnjak provalio u kuću kako bi ulovio virtualnu životinju, gdje je upucan.

Jerson Lopez de Leon (18) iz Gvatemale hvatao je Pokemone zajedno s rođakom Danielom Moises Picenom (17), kada su odlučili provaliti u kuću u Chiquimuli.

Lokalni mediji izvještavaju da je Jerson tada ubijen, a njegov rođak teško ranjen, piše Mirror. Policija traga za počiniteljem.

Indonezija zabranila Pokemon Go policajcima i vojnicima

Indonezija je zabranila policajcima da igraju Pokemon Go dok su u službi, a sprema se isto učiniti i s vojnicima, objavili su u srijedu dužnosnici, s obzirom na to da aplikacija s igricom na smartphoneu predstavlja prijetnju za sigurnost, najavio je indonezijski ministar obrane.

U toj zemlji jugoistočne Azije kao i na drugim mjestima u svijetu, lov na virtualna stvorenja skrivena u realnom svijetu putem Pokemon Go aplikacije privlači brojne korisnike koji su ilegalno "skinuli" aplikaciju s obzirom na to da još nije na raspolaganju u Indoneziji.

No, popularnost te igrice izazvala je zabrinutost među najvišim predstavnicima establišmenta, a neki sugeriraju da bi Pokemon Go mogao poslužiti za špijunske aktivnosti. – Špijunažom se može baviti u različitim oblicima – kazao je ministar obrane Ryamizard Ryacudu koji na igricu gleda negativno.

Vojska će uskoro objaviti nalog kojim se zabranjuje svim vojnim zaposlenicima da igraju Pokemon Go u službi kako bi se zaštitila mjesta pod visokom sigurnošću, izjavio je glasnogovornik institucije Tatang Sulaiman.

>> Traži se Pokemon trener! Strani jezik: Pika Pika, mjesto rada: Pokemon Go svijet

Ključne riječi

Komentara 7

PR
prarvat
13:08 20.07.2016.

kradem susjedu paprike, a ne, lovim pokemone

PE
perinjo
13:26 20.07.2016.

Ovaj svijet je otisao u k....

ME
Menjik
16:19 20.07.2016.

moraš biti gl*p provaliti u nečiju kuću, bez obzira ganjao čudovišta ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije