Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova čistka

Pogubljen sjevernokorejski ministar prosvjete? Dvojica čelnika režima u Pjongjangu upućena na preodgoj

North Korean leader Kim Jong Un waves to the crowd as he presides over a mass rally and parade in the capital's main ceremonial square, a day after the ruling party wrapped up its first congress in 36 years by elevating him to party chairman, in Pyongyang
31.08.2016.
u 07:33

Pod optužbom da je "antipartijski i antirevolucionarni agitator", Kim Yong-Jin je strijeljan u srpnju

Sjevernokorejski ministar prosvjete je pogubljen, a još dvojica čelnika režima u Pjongjangu su upućena na preodgoj, objavio je Seul, potvrdivši informacije o novoj "čistki" Pjongjanga.

"Ministar prosvjete Kim Yong-Jin je smaknut", rekao je na tiskovnoj konferenciji glasnogovornik južnokorejskog ministarstva ujedinjenja Jeong Joon-Hee. Kim Yong-Jin je bio u rangu potpredsjednika vlade.

Pod optužbom da je "antipartijski i antirevolucionarni agitator", Kim Yong-Jin je strijeljan u srpnju, dodao je drugi, neimenovani dužnosnik južnokorejskog ministarstva.

Južnokorejsko ministarstvo je usto izvijestilo da su dvojica sjevernokorejskih čelnika upućena na preodgoj, među njima i Kim Yong-Chol, visoki dužnosnik za međukorejske poslove.

Otkako je krajem 2011. na dužnosti naslijedio oca, Kim Jong-Un je pogubio i smijenio velik broj režimskih čelnika, najvjerojatnije kako bi ojačao svoju vlast.

Sve su češće i neprovjerene informacije o čistkama koje provodi.

Najveću pozornost javnosti privuklo je pogubljenje utjecajnog ujaka Kim Jong-Una, Jang Song-Thaeka u prosincu 2013. pod optužbom za izdaju i korupciju.

U utorak je južnokorejski dnevnik JoongAng Ilbo izvijestio o pogubljenju dvojice visokih sjevernokorejskih dužnosnika početkom kolovoza zbog neposluha vođi Kim Jong-Unu.

>>Sjevernokorejski diplomat iz Velike Britanije prebjegao u Južnu Koreju

Ključne riječi

Komentara 19

CR
cronada
08:07 31.08.2016.

Uf ovaj je strasan vladar! !!Tamo sigurno nema velike borbe za fotelje !😠

DU
Deleted user
08:23 31.08.2016.

Tako se to radi !

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:25 31.08.2016.

Pa se ti usudi prestati pljeskati Velikom Vođi... Za koji tjedan eto sličnog cirkusa i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije