Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ja sam Ukrajinka'

Pogledajte video iz Ukrajine koji je pogledan više od 5 milijuna puta

'Ja sam Ukrajinka'
Foto: Youtube
1/2
21.02.2014.
u 13:17

Djevojka iz videa je studentica Julija koja je od početka uključena u prosvjede.

U tri mjeseca koliko traje ukrajinska kriza na YouTubeu su objavljene brojne videoporuke.

No, nijedna nije dobila toliko pozornosti kao videoporuka nazvana "Ja sam Ukrajinka", u kojoj mlada prosvjednica u noćnim satima stoji na ulici u Kijevu. "Želimo biti slobodni", poručuje. Rekla je da su sudovi korumpirani, a da se političari ponašaju kao diktatori.

Ispod videa koji je pogledan više od pet milijuna puta nalazi se na tisuće komentara, koji su podijeljeni. Dok su neki izrazili solidarnost s prosvjednicima, drugi su kritizirali jednostranu propagandu jer se fokusira samo na nasilje policije, a ne i prosvjednika.

Djevojka iz videa je studentica Julija koja je od početka uključena u prosvjede. Njezina poruka na videu je jednostavna, a u montaži videa pomogao joj je nagrađivani američki filmaš Ben Moses koji je Juliju upoznao u Ukrajini dok je snimao dokumentarac o prosvjednim pokretima diljem svijeta, piše BBC.

Pogledajte video!

>> Janukovič najavio izbore, smanjuju se ovlasti predsjednika

>> Hrvatica u Kijevu: Ljudi napuštaju grad, police u dućanima su opustošene...

Komentara 15

AA
aabbcc
13:49 21.02.2014.

HELP_ sad cekajte da se zavrsi Olimpijada, jer izabrali ste lose vrijeme za akciju.

AA
aabbcc
13:34 21.02.2014.

Zasto pobunjenici nose tudje zastave ? . EU bi se morala od toga ograditi jer ispada da su pobunjenici strani agresori !!!!!!

KO
Križ od suza
13:49 21.02.2014.

Jahači apokalipse jašu apokaliptični galop. Skupo će platiti EU i SAD očijukanje sa neofašistima koji će nastaviti sa nasiljem i destrukcijom i ako ih se pod hitno ne zaustavi i stavi pod kontrolu , a očito da neće niti se želi, toiko će se osiliti u svom rušilačkom pohodu da ih nitko više neće moći zaustaviti. To će otvoriti oči i drugima sličnima u mnogim drugim zemljama kojih ima jako puno i samo čekaju pogodnu priliku. Na žalost na toj vatri pržit će se cijeli svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije