Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 bodova ide...

Pogledajte kako je politika posljednjih 25 godina utjecala na Eurosong

Telegraph video screenshot
10.05.2014.
u 09:23

Da su se tenzije između dvije zemlje preselile i na pozornicu svijedoči i podatak kako je ruski tim izviždan nakon što je objavljeno kako će Rusija nastupati u finalu

U pozadini Eurosonga oduvijek je bila politika, no nikada toliko prisutna kao ove godine. Taktiziranje prilikom glasovanja i favoriziranje susjeda dio su eurovizijskog folklora, a ove su godine odnosi snaga poremećeni zbog sukoba Rusije i Ukrajine koje su se međusobno uvijek nagrađivale visokim bodovima.

Da su se tenzije između dvije zemlje preselile i na pozornicu svijedoči i podatak kako je ruski tim izviždan nakon što je objavljeno kako će Rusija nastupati u finalu.

Britanski Telegraph donosi video u kojem možete vidjeti neke od najvećih uspjeha i promašaja Eurosonga u posljednjih 25 godina te kako je politička klima utjecala na ovo glazbeno natjecanje.

Kao jedna od zanimljivosti navodi se i kako je 1993. ratom razrušena BiH prvi put nastupila na Eurosongu, a Slovenija i Hrvatskoj joj nisu dodijelili nijedan bod.

>> Zar je prošlo toliko? Četvrt stoljeća od pobjede Rive na Eurosongu

 

Ključne riječi

Komentara 13

PL
Placid
12:39 10.05.2014.

Još dok su natjecatelji pjevali na svojem materinskom jeziku taj je festival imao neki smisao predstavljajući bogatstvo europskih naroda, ali kad su nas počeli maltretirati lošim engleskim i "šokirajućim izvođačima" pretvorio se u Freak show. Negledljivo i besmisleno.

Avatar Ivan_Drago
Ivan_Drago
10:45 10.05.2014.

Jel neko to opće još gleda ????

MO
mojazemlja
22:06 10.05.2014.

Nekad Skandivizija,danas pozornica za bolesne ideje i opredjeljenja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije