Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojna vježba

Pogledajte iskrcavanje američkih i korejskih vojnika, S. Koreja ih optužuje za pripremu invazije

Južna Koreja SAD vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
30.03.2015.
u 18:31

Nekoliko sati prije početka ove osmotjedne vježbe Sjeverna Koreja ispalila je dva projektila kratkog dometa.

Tisuće američkih i južnokorejskih vojnika, potpomognutih helikopterima i borbenim avionima, izvelo je ogromnu akciju iskrcavanja u sklopu velike vojne vježbe koju je osudila Sjeverna Koreja, piše AFP.

Ukupno 7600 vojnika, uključujući i 3500 marinaca, zajedno sa 80 zrakoplova, 30 brodova i velikog broja oklopnjaka i tenkova sudjelovalo je u vježbi osiguravanja mostobrana diljem obale Pohang, oko 360 kilometara južno od Seula.

Sjeverna Koreja ih optužuje da pripremaju invaziju

Nadgledali su ih američki i južnokorejski vojni zapovjednici, a akcija je bila dio vježbe vojski dviju država koja traje osam tjedana, a trebala bi završiti 24. travnja. Godišnje vježbe uvijek izazovu napetosti između dviju Koreja koje su tehnički u ratu jer je njihov vojni sukob od 1950. do 1953. godine završio potpisivanjem primirja, a ne mirovnog ugovora.

SAD i Južna Koreja tvrde da su vježbe "obrambene prirode", ali iz Sjeverne Koreje uvijek opisuju kao pripreme za invaziju. Nekoliko sati prije početka ove osmotjedne vježbe Sjeverna Koreja ispalila je dva projektila kratkog dometa.

>>Evo koju bizarnost Sjeverna Koreja smatra proglašenjem rata!

>>'Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete zbog vojne vježbe sa SAD-om'

Komentara 10

Avatar d-ano
d-ano
18:54 30.03.2015.

Pa dosta je dvije male atomske na juznu koreju i mir ce zavladat.Ionako onaj debeljko nemna sto da izgubi a i narod ce se poslije tih bombica osbodit njega i krenuce prema jugu u radioaktivnu slobodu.....vrijeme je da vidimo kakoidimo kako te bombe djeluju u 21 stoljecu.....

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:41 30.03.2015.

Da to Rusi rade onda bi to bilo "zveckanje oruzjem" i "izazivanje napetosti" medjutim ovako, pogledajte iskrcavanje i "uzivajte".

Avatar Angelina11
Angelina11
22:40 30.03.2015.

Sace Rusija i S.Korea da imaju vojne vezbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije