Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neki drugi svijet

Ovo su fotografije zbog kojih će vam se stegnuti grlo

Nepal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
06.05.2015.
u 10:22

Na društvenim mrežama kreiraju se grupe podrške, organiziraju prikupljanja humanitarne pomoći i povezuju se volonteri koji će se bez imalo razmišljanja uputiti u zemlju u kojoj nakon potresa nema previše lijepih prizora

Dva jaka potresa koja su prije desetak dana pogodila Nepal, ostavila su zastrašujuće prizore u toj zemlji.

Svaka katastrofa koja pogodi neku zemlju izvuče iz ljudi svu onu ljudskost i humanost koja je u nama usađena, ali tako često i zakopana.

Strašni prizori ruševina, nevjerojatne tuge i zabrinutosti koja je iscrtana na licima tamošnjih stanovnika ostavljenih u svojoj sudbini koja ih je zadesila ponovno su povezali ljude širom svijeta koji su se ujedinili u jednom plemenitom cilju: pomoći kako god mogu.

A ta je pomoć stanovnicima Nepala potrebnija nego ikad.

Na društvenim mrežama kreiraju se grupe podrške, organiziraju prikupljanja humanitarne pomoći i povezuju se volonteri koji će se bez imalo razmišljanja uputiti u zemlju u kojoj nakon potresa nema previše lijepih prizora.

Ipak, unatoč ovoj prirodnoj katastrofi, ono što svakako može lako natjerati suze na oči kadrovi su koje su svojim objektivima ulovili fotografi. Kadrovi na kojima se vidi par u svečanoj tradicionalnoj odjeći za vjenčanje koji su odlučili svoju ljubav okruniti unatoč tome što ih umjesto cvijeća i svega onoga što svaki mladi par za svoje vjenčanje priželjkuje, okružuju sablasni prizori surove i nemilosrdne prirode.

I sami smo svjedoci teških prizora u našoj zemlji, ljudskih, ali i prirodnih razaranja, i teško da itko na ove prizore može ostati ravnodušan. Priroda je opet pokazala svoje surovo i teško lice, a lica djece i starijih stanovnika Nepala, unatoč svemu, tek poneki osmijeh koji vrijedi toliko puno.

>>Svuda je siromaštvo. Nosači će tegliti 70 kila tereta i u natikačama krenuti u planinu za nekoliko dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije