Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradali učenici

Pogledajte dramatičnu akciju spašavanja s prevrnutog trajekta

trajekt Južna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
16.04.2014.
u 21:07

Većina putnika bili su tinejdžeri i njihovi profesori iz srednje škole blizu Seula koji su bili na izletu na otoku Jeju.

Južnokorejska Obalna straža objavila je dramatičnu snimku spašavanja s trajekta koji se prevrnuo u moru kod obala te države, piše Reuters koji je objavio i snimku.

Na snimci se vidi kako spasilačke brodice prilaze dijelom potopljenom trajektu. Pripadnici Obalne straže pokušavaju spasiti putnike iz vode, dok se ostali drže za ograde na brodu.

Potvrđena smrt četiri osobe

Sa trajekta je od 426 ljudi spašeno njih 174. Više od 280 osoba, od kojih su mnogi učenici iz iste srednje škole, još uvijek se smatraju nestalima. Mnogi su ovo već počeli nazivati najgorom pomorskom nesrećom u Južnoj Koreji u posljednjih 20 godina. Potvrđena je smrt četiri osobe, a intenzivna potraga se pod svjetlima nastavila i nakon što je pao mrak. Još nije poznat uzrok prevrtanja broda na bok u relativno mirnim uvjetima kod jugozapadne obale Južne Koreje, a neki preživjeli putnici su kazali da su prije nesreće čuli glasnu buku.

Većina putnika bili su tinejdžeri i njihovi profesori iz srednje škole blizu Seula koji su bili na izletu na otoku Jeju koji se nalazi oko 100 kilometara južno od Korejskog poluotoka.

>>Trajekt pun učenika tone kod Južne Koreje, dvoje poginulih

>>Hrabri policajac skočio u uzburkano more i spasio djevojčicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije